Történelmi tett: a Phoenix főcsoportdöntőt vívhat

Vágólapra másolva!
2012.05.08. 09:58
null
Mikkel Boedker ünnepli csapattársa, Derek Morris gólját (Fotó: Action Images)
Címkék
A Phoenix Coyotes fennállása során először játszhat főcsoportdöntőt az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL), miután a nyugati elődöntő ötödik mérkőzésén 2–1-re legyőzte a Nashville Predatorst, s ezzel 4–1-re megnyerte az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcot.

Nyugaton már meg is van a két döntős együttes. A már korábban továbblépő Los Angeles Kings ellenfele a Nashville Predatorst ma hajnalban búcsúztató Phoenix lesz. A két finalista ráadásul jól ismeri egymást, hisz egy csoportban (a Csendes-óceániban) szerepelnek.

A fennállása során először főcsoportdöntőbe jutó Coyotes Derek Morris és Martin Hanzal góljával a második harmadban 2–0-ra elhúzott, Colin Wilson harmadik játékrészbeli találata így csak a szépítéshez volt elég nashville-i részről.

„Ez nyilvánvalóan nagyon sokat jelent. De még csak félúton járunk, szükségünk lesz újabb négy győzelemre" – tekintett előre Shane Doan, a Phoenix csapatkapitánya a mérkőzést követően.

Mike Smith ezúttal is nagyon sokat tett a Coyotes boldogulásáért, a kapus 32 védést mutatott be a találkozón, s mindössze egyszer jártak túl az eszén.

A másik hajnali mérkőzésen a New York Rangers drámai küzdelemben verte meg a Washington Capitalst. A fővárosi együttes már a kezében érezhette a sikert, amikor is Brad Richards hét másodperccel a rendes játékidő vége előtt 2–2-re egyenlített.

A hosszabbításban pedig Marc Staal nagyon fontos góljával megszerezte a győzelmet a Rangers. A New York-i gárda a harmadik meccsen háromszori hosszabbításban diadalmaskodott, míg most csupán bő másfél percig tartott a ráadás.

NHL
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
New York Rangers (1.)–Washington Capitals (7.) 3–2 – h. u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Phoenix Coyotes (3.)–Nashville Predators (4.) 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik