NHL: a tavalyi döntős egy győzelemre került a finálétól

Vágólapra másolva!
2016.05.23. 06:46
null
Tyler Johnson hátáról a pittsburghi kapuba pattant a korong (Fotó: Reuters)
A Tampa Bay 0–2-ről, majd 2–3-ról is egyenlített Pittsburghben, majd a hosszabbításban Tyler Johnson góljával legyőzte a Penguinst az NHL rájátszásában, így egy győzelemre került attól, hogy 2015 után az idén is bejusson a Stanley-kupa döntőjébe.

A Pittsburgh ott folytatta, ahol a negyedik meccsen abbahagyta. Azután, hogy Tampában 4–0-ról feljött 4–3-ra, az ötödik meccs első két gólját is megszerezte Brian Dumoulin és Patric Hornqvist révén. Ám a tavalyi nagydöntőben a Chicago ellen veszítő Lightning nem adta fel. A Matt Murrayt a kapuból kiszorító Marc-André Fleuryés a védelem nem tudta megőrizni a kétgólos előnyt, Alex Killorn gólja után Nyikita Kucserov egyenlített.

A Lightning lendületét Chris Kunitz gólja törte meg, a Penguins az első után a második harmad utolsó percében is betalált. Ez nagy tartást adhatott a hazaiaknak, akárcsak az, hogy ebben a szezonban 46 meccsen vezetett két harmad után, és mindannyiszor nyert is.

Ám a playoff góllövőlistáját vezető Kucserov 3:16 perccel a vége előtt megint egyenlített, következett a hosszabbítás, amelynek első percében Jason Garrison lövése után Tyler Johnson hátáról a Penguins kapujába pattant a korong.

A Tampa Bay Floridában kiharcolhatja a döntőbe jutást, és újra nekifuthat a Stanley-kupa megnyerésének.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins–Tampa Bay Lightning 3–4
(1–0, 2–2, 0–1, 0–1) – hosszabbítás után

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik