NHL: a St. Louis beállította a szezonbeli győzelmi rekordot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.18. 07:27
null
Jordan Binnington (jobbra) az első Blues-kapus, aki zsinórban nyolc nyertes meccsen véd (Fotó: St. Louis Blues Twitter)
A St. Louis Blues 4–0-ra győzött a Minnesota Wild vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján, ezzel a szezon leghosszabb győzelmi sorozatát építette fel, továbbá beállította a klubrekordot is.

 

A St. Louis sorozatban a tizedik győzelmét könyvelte el; ilyenre a szezonban csupán a Buffalo Sabres volt képes, a Blues múltjában pedig 2002-ig kell visszalapozni a másik hasonló bravúrért. Vlagyimir Taraszenko egy góllal és két gólpasszal nyújtotta 12 mérkőzésesre pontszerző szériáját, míg Jordan Binnington 31 védéssel járult hozzá ahhoz, hogy a Blues sorozatban a harmadik mérkőzését is kapott gól nélkül fejezze be.

A csúcstartótárs Buffalónak most nem megy ilyen jól, támadói nem bírtak a New Jersey kapusával, Cory Schneiderrel, aki 34 védéssel gondoskodott a viszonylag sima hazai győzelemről.

A húszéves Carter Hart először kezdett egymást követő napokon a Philadelphia kapujában, és a szombati 33 védése után vasárnap 37-tel támasztotta meg csapatát, amely Oskar Lindblom duplájára alapozva idegenben is megverte a Detroitot. A Philadelphia 12-t megnyert a legutóbbi 14 mérkőzéséből.

Aleksander Barkov három góllal és egy assziszttal vezette győzelemre a Floridát a leszálló ágba került Montreal ellen, és bár Alekszandr Ovecskin beütötte szezonbeli 40. gólját is – ő a negyedik a ligatörténetben, aki tíz szezonban képes volt eljutni negyvenig –, csapata, a Washington kikapott az Anaheimtől.

A hazaiak soraiban a sérülésből visszatérő Ryan Miller a 375. győzelmét könyvelte el, az Egyesült Államokban született NHL-kapusok között ezzel ő az alapszakaszok győzelmi rekordere. Az előző csúcsot John Vanbiesbrouck állította fel.

Jevgenyij Malkin és Kris Letang kétszer-kétszer talált be a New York Rangersnek, vezérletükkel a Pittsburgh nagy csatában megnyerte a tizenegy gólt hozó meccset.

NHL, ALAPSZAKASZ
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 6–5
(1–1, 2–2, 3–2)
Minnesota Wild–St. Louis Blues 0–4 (0–2, 0–2, 0–0)
New Jersey Devils–Buffalo Sabres 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)
Detroit Red Wings–Philadelphia Flyers 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)
Florida Panthers–Montreal Canadiens 6–3 (3–2, 1–1, 2–0)
Anaheim Ducks–Washington Capitals 5–2 (0–1, 2–1, 3–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik