NHL: a San Jose közel a Vancouver kisöpréséhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.06. 06:52
null
Nem mondható túl laposnak az Ottawa és a Montreal playoffküzdelme (Fotó: Reuters)
A San Jose Sharks hazai pályán folytatta a Vancouver Canucks elleni kiváló sorozatát az NHL rájátszásának első körében, és a párharc harmadik meccsét is megnyerve közel került hozzá, hogy visszavágjon a 2011-es playoff főcsoport-döntőjében elszenvedett vereségért. Az első kör kanadai párharcában az Ottawa hasonlóan sima mérkőzésen győzte le a Montrealt, és újra vezet a párharcban. Mint arról korábban beszámoltunk, a Minnesota szépített a Chicago ellem, míg a Pittsburgh izgalmas mérkőzésen hosszabbításban szerzett ismét előnyt a New York Islanders ellen.

A Vancouver a záró harmad elejéig reménykedhetett Kaliforniában, ám ekkor Logan Couture és Patrick Marleau kilenc másodpercen belül betalált, a San Jose előnye 4–1-re nőtt, és a Sharks karnyújtásnyira került a továbbjutástól. A vége 5–2 lett, a Canucks így aligha bízhat a továbbjutásban.

„Nemcsak a különbség mondatja velem azt, hogy végleg elvettük a kedvüket, a hatalmas góljainknak is önbizalom-romboló hatása volt" – mondta a kétgólos Couture, akihez hasonlóan Joe Pavelski is kettőig jutott, még a meccs első felében.

„Sajnos nem vagyunk elég jók. Néhány srác a szívét-lelkét kiteszi a jégre, de ez nem elég, mindenkire szükség lenne. Nem tudom, mi jót mondhatnék erről a szériáról" – mondta Roberto Luongo, aki csereként állt be 28 lövésből öt gólt kapó Cory Schneider helyére, és hiába védett 5–1 után hibátlanul.

A Minnesota a söprést már biztosan megúszta a Chicago ellen, hosszabbításos meccsen szépített az alapszakasz bajnokával szemben vívott párharcában. A győztes gól a „vak tyúk is talál szemet” tipikus esete volt, Jason Zucker éles szögből nem is látta a kaput, csak ellőtte a korongot, és betalált. „Valóban nem néztem fel, csak gondoltam, ellövöm, lesz, ami lesz, és bement" – mondta Zucker.

A Keleti főcsoportban fordulatosan alakult a Pittsburgh New York Islanders elleni meccse, hiszen előbb az Islanders vezetett két góllal, majd a Pens ütött sorozatban négyet. A hazaiak mégis hosszabbításra mentették a találkozót, de a ráadás 9. percében Chris Kunitz emberelőnyből megszerezte második gólját is az összecsapáson, így nyert a Pens. Hiába az Islanders legutóbbi meccsen végrehajtott, pittsburghi „rablása”, ismét a Pingvinek vannak kedvezőbb helyzetben.

„Nem elcsépelt maszlag, hogy az emberelőnyös helyzetek döntenek. A Pittsburgh kihasználta az emberelőnyeit, mi nem" – mondta Jack Capuano, az Islanders vezetőedzője. Valóban, a Penguins három gólt szerzett (bár egyet kapott is) emberelőnyei során, a New York egyet sem.

Az Ottawa és a Montreal meccsén a kaliforniaihoz hasonlóan két gyors hazai találat vetett véget az izgalmaknak, Kyle Turris és Jakob Silfverberg nyolc másodpercen belül kettőről négy gólra növelte a Senators előnyét, és az utolsó 13 percre alig maradt izgalom. Vagyis csak bizonyos szempontból. A két gól között volt idő arra elég volt, hogy tömegbunyó kerekedjék a pályán, s a lefújásig hátra lévő időszakban összesen kilenc játékost állítottak ki végleg, s összesen 236 percnyi büntetés talált gazdára.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐK, 3. MÉRKŐZÉSEK

KELETI FŐCSOPORT
Ottawa Senators (7. kiemelt)–Montreal Canadiens (2.) 6–1
(1–1, 1–0, 4–0)
G: Pageau 3, Alfredsson, Turris, Silfverberg, ill. Rene Bourque
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1

New York Islanders (8.)–Pittsburgh Penguins (1.) 4–5 (2–3, 0–1, 2–0, 0–1) – hosszabbítás után
G: Moulson, Cizikas, Okposo, Tavares ill. Kunitz 2, Iginla, Dupuis, D. Murray
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–2

NYUGATI FŐCSOPORT
San Jose Sharks (6.)–Vancouver Canucks (3.) 5–2
(1–0, 1–1, 3–1)
G: Pavelski 2, Couture 2, Marleau, ill. Burrows, Hamhuis
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0

Minnesota Wild (8.)–Chicago Blackhawks (1.) 3–2 (1–1, 0–0, 1–1, 1–0) – hosszabbítás után
G: Bouchard, Parise, Zucker, ill. Oduya, D. Keith
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik