NHL: a Sharks hosszabbításos meccsen kisöpörte a Canucksot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.08. 07:22
null
Daniel Sedin fegyelmezetlensége sokba került: a Canucksnak ajtót mutattak a rájátszásból (Fotók: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának első fordulójában a San Jose Sharks hosszabbítás után negyedszer is legyőzte a Vancouver Canucksot, így 4–0-s összesítéssel megnyerte a párharcot.

 

A San Jose kétszer is vezetett a meccsen, ám a harmadik harmadban fordított a vendég Vancouver, a másodszor betaláló Joe Pavelski gólja azonban a hosszabbítást jelentette. A ráadásban Daniel Sedint kiállították a játékvezetők a Canucksból, Patrick Marleau pedig a buli után közvetlenül eldöntötte a párharcot. Marleau egyébként a Vancouver elleni mind a négy meccsen betalált, a San Jose pedig története során először zárt egy párharcot söpréssel a rájátszásban.

A másik nyugati összecsapáson a Chicago Blackhawks harmadszor győzte le a Minnesota Wildot, ezúttal idegenben. Patrick Sharp szerezte az első két gólt a meccsen, és már négynél jár a párharcban, Corey Crawford karrierje során másodszor őrizte meg kapott gól nélkül a kapuját. Az alapszakaszelső csütörtökön hazai pályán zárhatja le a párharcot.

A New York Islanders gólzáporos meccsen két góllal legyőzte a Pittsburgh Penguinst, így egyenlített a keleti csatában. A Pens kétszer is egyenlített, majd kétszer is vezetett a mérkőzésen, Mark Streit második gólja után az utolsó tíz percre mégis egálról futottak neki a csapatok. Ekkor jött John Tavares, és a meccs legjobbja újra előnyhöz juttatta a hazaiakat, akik a folytatásban már nem engedték ki a kezükből a meccset.

Marc-André Fleury, a Pingvinek kapusa nem igazán nyújtott kiemelkedőt a mérkőzésen, sokat elárul a teljesítményéről, hogy Dan Bylsma vezetőedző az összecsapást követő sajtótájékoztatón nem volt hajlandó elárulni, ő kezd-e vajon a következő meccsen, ehelyett arról beszélt, hogy van egy másik kiváló kapusuk is: Tomás Vokoun...

A kétgólos vezetés ellenére fejre állt a Montreal Ottawában
A kétgólos vezetés ellenére fejre állt a Montreal Ottawában


Ottawában hosszabbítás döntött a kanadai belharcban, méghozzá a Senators javára, amely így 3–1-re vezet a Montreal Canadiens ellen. Pedig a második harmad 4. percének végén már 2–0-ra vezettek a vendégek, ezt követően viszont inkább a Senators akarata érvényesült az összecsapáson. Mika Zibanejad a harmadik harmad közepén szépített, Cory Conacher pedig 23 mp-cel a rendes játékidő vége előtt egyenlített. A ráadás elején Kyle Turris váltotta gólra és győzelemre a kiharcolt lélektani előnyt. Az Ottawa három gólszerzője 20, 23 és ugyancsak 23 éves, a Senators most profitálhat abból, hogy fiataljai az alapszakaszban a sok sérülés miatt az átlagnál több játékperchez és rutinhoz jutottak.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, 1. FORDULÓ, 4. MÉRKŐZÉS

New York Islanders (8. kiemelt)–Pittsburgh Penguins (1.) 6–4
(1–1, 2–2, 3–1)
Gólszerző: Streit (2), Strait, Okposo, Tavares, Cizikas, ill. J. Neal, Malkin, Sutter, Dupuis
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

Ottawa Senators (7.)–Montreal Canadiens (2.) 3–2 (0–0, 0–2, 2–0, 1–0) – hosszabbítás után
Gólszerző: Zibanejad, Conacher, Turris, ill. Subban, Galchenyuk
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, az Ottawa javára

NYUGATI FŐCSOPORT, 1. FORDULÓ, 4. MÉRKŐZÉS

Minnesota Wild (8.)–Chicago Blackhawks (1.) 0–3
(0–1, 0–1, 0–1)
Gólszerző: Sharp (2), Bickell
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Chicago javára

San Jose Sharks (6.)–Vancouver Canucks (3.) 4–3 (2–1, 0–0, 1–2, 1–0) – hosszabbítás után
Gólszerző: Pavelski (2), Burns, Marleau, ill. Raymond, Burrows, Edler
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0, a San Jose javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik