NHL: a Pittsburghnek kedvezett a harmadik hétgólos meccs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.22. 06:59
null
A Pingvinek nyerték a harmadik 4–3-s meccset (Fotó: Action Images)
Harmadszorra is hét gól született a Pittsburgh Penguins és a Columbus Blue Jackets összecsapásán az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) rájátszásában, ezúttal a Pingvinek nyertek 4–3-ra, és 2–1-re vezetnek a párharcban. Nyugaton két vesztes meccs után szépített a Minnesota, a Chicago és a Dallas.

Pedig a harmadik harmad elején nem éppen a Pittsburghnek állt a zászló, 3–1-re vezetett a Columbus, azonban a Penguins produkált egy varázslatos két percet, gyors egymásutánban három gólt szerezve megfordította a meccset, és ezúttal a vendégeknek kedvezett a 4–3-s eredmény a párharcban.

„Nem éppen ideális, ha 2–1-es hátrányban vagy, majd kapsz egy újabb gólt, nem így szoktak meccset nyerni a csapatok. De megmutattuk, hogy karakteres együttes vagyunk, és ebben a helyzetben is nyugodtak maradtunk" – mondta a találkozó után Sidney Crosby.

A nyugati párharcokban két vesztes meccs után szépített a Minnesota, a Chicago és a Dallas is. A Minnesota három játékrészen keresztül nem tudott túljárni a Colorado hálóőrének, Szemjon Varlamovnak az eszén (összesen 45 lövést hárított a meccs során, ami franchise-rekord a rájátszásban), aztán a hosszabbításban Mikael Granlun megtörte a jeget, és megszerezte a győztes gólt.

A Chicago sokáig Jonathan Toews első harmadban szerzett találatával vezetett a St. Louis ellen, majd a hajrában Marcus Kruger üres kapus találata biztosította be a sikert. A Dallas minden játékrészre tartogatott egy találatot, így biztosan verte az Anaheimet a harmadik meccsen.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT
METROPOLITAN CSOPORT, ELŐDÖNTŐ

Columbus Blue Jackets–Pittsburgh Penguins 3–4
Az állás: 2–1, a Pittsburgh javára

NYUGATI FŐCSOPORT
KÖZÉPSŐ CSOPORT, ELŐDÖNTŐ

Minnesota Wild–Colorado Avalanche 1–0 – hosszabbítás után
Az állás: 2–1, a Colorado javára

Chicago Blackhawks
–St. Louis Blues 2–0
Az állás
: 2–1, a St. Louis javára

CSENDES-ÓCEÁNI CSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Dallas Stars–Anaheim Ducks 3–0
Az állás: 2–1, az Anaheim javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik