NHL: a Phoenix elkerülte a söprést Los Angelesben

Vágólapra másolva!
2012.05.20. 23:50
null
Mike Smith bátran hagyta el a ketrecét és védőmunkát is vállalt (Fotó: Reuters)
Címkék
A Los Angeles Kings söpréssel juthatott volna az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) nagydöntőjébe, de hazai pályán 2–0-ra kikapott a Phoenix Coyotestől, így az arizoniai alakulat 3–1-re szépített a párharcban.

A Coyotes mindkét gólját a klub ikonja, Shane Doan szerezte, az elsőt az első harmadban emberelőnyben, a másodikat pedig a második játékrészben azonos létszámnál. Mike Smith 36 védéssel ért el shutoutot.

„A Phoenix Coyotes ma jól játszott, ahogyan azt láthattuk a szezonban, így maradt esélyük” – mondta Dustin Brown, a Kings csapatkapitánya.

„Ez igazi Coyotes-hoki volt. Sok munka, sok blokkolt lövés, rengeteg plusz, Doan duplája és Smith védései” – nyilatkozta Ray Whitney, a Phoenix játékosa.

„Nem estünk pánikba, ez volt a legnagyobb erényünk – mondta Smith, a Phoenix kapusa. – Kis dolgok kellenek olykor a sikerhez, nem aggódom a folytatás miatt. Ha olyan jól játszunk, mint most, vagy még egy kicsit jobban, akkor van esélyünk egy újabb győzelemre.”

„Két mód vezet a sikerhez: ők veszítenek, vagy mi találjuk meg azt, hogy kell megállítani őket” – nyilatkozta Doan, a Coyotes nyerő embere.

Helyi idő szerint kedd este a Phoenix otthonában rendezik az ötödik mérkőzést.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Los Angeles Kings (8.)–Phoenix Coyotes (3.)0–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik