NHL: a Penguins és a Ducks óriási lehetőséget szalasztott el

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.24. 07:03
null
Boone Jenner góljával kezdte meg a felzárkózást a Columbus (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) főcsoport-negyeddöntőjében Keleten a Pittsburgh Penguins három góllal vezetett a Columbus Blue Jackets otthonában, de hosszabbítás után 4–3-ra kikapott, így ahelyett, hogy 3–1-es előnyre tett volna szert az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban, 2–2-re módosult az állás. Nyugaton hasonló cipőben járt az Anaheim Ducks, amely kétgólos fórt adott le a Dallas Starsszal szemben. A Patrick Kane vezette címvédő, a Chicago Blackhawks ellenben hosszabbítás után legyőzte a St. Louis Bluest, így kiegyenlített.

 

A negyedik Columbus–Pittsburgh mérkőzés is 4–3-mal végződött a rájátszásban, ezúttal a Blue Jackets drukkerek örülhettek. Pedig nem a hazaiak szájíze szerint indult a meccs, hiszen a Penguins a 12. percben már 3–0-ra vezetett. A Columbus játékosai azonban nem törtek össze, és az első harmad végén megkezdték a felzárkózást, amelyet 24 másodperccel a harmadik harmad vége előtt fejeztek be – ekkor egyenlített ugyanis Brandon Dubinsky. A mindent eldöntő gólt a hosszabbítás harmadik percében Nick Foligno nevéhez fűződik.

A Pittsburgh-gel egyetemben az Anaheim is nagy lépést tehetett volna a főcsoport-elődöntő felé, de az első harmadban összeeszkábált kétgólos előnyét a második harmadban lerombolta a Dallas. A Stars a harmadik játékrész első felében szűk másfél perc leforgása alatt újabb két gólt szerzett.

Fordulatos meccsen őrizte meg reális életben maradási esélyeit a címvédő Chicago, amely 2–0 után 3–2-es hátrányba került a St. Louiszal szemben – Maxim Lapierre kevesebb mint mégy másodperccel a második harmad vége előtt egalizált –, de a duplázó és asszisztot jegyző Patrick Kane hathatós közreműködésével végül a maga javára billentette a mérleg nyelvét.

A csütörtöki játéknapon rendezett párharcok mindegyike 2–2-re áll összesítésben.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Columbus Blue Jackets
–Pittsburgh Penguins 4–3 – hosszabbítás után
A négy nyert meccsig tartó párharc állása: 2–2

NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉSEK
Dallas Stars
–Anaheim Ducks 4–2
A négy nyert meccsig tartó párharc állása: 2–2

Chicago Blackhawks–St. Louis Blues 4–3 – hosszabbítás után
A négy nyert meccsig tartó párharc állása: 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik