NHL: a New Jersey egyenlített a New York Rangers ellen

Vágólapra másolva!
2012.05.17. 07:03
null
A kép mindent elárul – a Devils egyenlített a Rangers ellen (Fotó: Action Images)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL), a Keleti főcsoportdöntő második meccsén a New York Rangers elveszítette pályaelőnyét, miután otthon 3–2-re kikapott a New Jerseytől. A Devils ezzel 1–1-re alakította az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állását.

A Rangers–Devils párharc első felvonását simán, 3–0-ra megnyerték az alapszakaszt a Keleti főcsoport élén záró New York-iak, a második találkozó azonban már egészen más forgatókönyv szerint alakult. A New Jersey ugyanis már az első harmadban megszerezte a vezetést emberelőnyből, Ilja Kovalcsuk bal szélről leadott lövésével.

A folytatásban azonban úgy tűnt, a Rangers ezt a meccset is megnyerheti, ugyanis előbb Marc Staal lőtt közelről a kapuba egy kipattanó korongot, majd Chris Kreider szerzett egy bravúros gólt a kapunak háttal állva – mindkét hazai találat emberelőnyből született.

A Devils azonban nem esett össze 1–2 után. Az ellenfél harmadában történt korongszerzés után előbb a középen helyezkedő Ryan Carter nyúlt bele egy távoli lövésbe, és továbbította a kapuba a pakkot, majd a záró harmadban David Clarkson tette meg ugyanezt.

A Rangers egész meccsen nem tudta igazán tűz alá helyezni a Devils kapuját, a vendégek ugyanis többször lőttek kapura mint a hazaiak (27-szer a 25-tel szemben). A New Jerseyben a gólszerzők mellett a két asszisztot jegyző Bryce Salvador játékát kell kiemelni.

Győzelmével a Devils 1–1-re alakította a párharc állását, folytatás szombaton New Jerseyben.

NHL
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
New York Rangers (1.)–New Jersey Devils (6.) 2–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik