NHL: a nagydöntő kapujában - most nem hibázott a Rangers

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.26. 06:51
null
St. Louisnak (kékben) ekkor még nem jött össze a gólszerzés, a ráadásban azonban eldöntötte a meccset (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoportjának döntőjében az első két meccset idegenben megnyerő – majd a harmadikat hazai pályán elveszítő – New York Rangers hosszabbítás után legyőzte a Montreal Canadienst, így már csak egy siker választja el attól, hogy húsz év után először bejusson a nagydöntőbe. A párharc ötödik mérkőzését magyar idő szerint szerda hajnalban rendezik.

 

Óriási lehetőség előtt áll a New York Rangers, amely 1994 óta először juthat be a Stanley-kupa döntőjébe. Az Alain Vigneault irányította együttes megszakította hárommeccses hazai nyeretlenségi sorozatát a Montreal Canadiens ellen, így immáron 3–1-re vezet összesítésben.

A hazai sikerhez a gólt és gólpasszt jegyző Carl Hagelin tette a legtöbbet, de a mérkőzés emberének Martin St. Louist választották, aki a hosszabbítás hetedik percében eldöntötte a találkozó sorsát. A 38 esztendős játékos pályafutása során negyedszer szerzett mindent eldöntő gólt a ráadásban playoff-meccsen, amellyel Patrick Marleau, Patrick Kane és Jaromír Jágr mellett a legeredményesebb aktív jégkorongozónak számít e tekintetben.

A párharc ötödik összecsapására Montrealban kerül sor – magyar idő szerint – szerda hajnalban.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
New York Rangers–Montreal Canadiens 3–2
(1–0, 1–1, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–1 a New York Rangers javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik