NHL: a Montrealé lett a hetedik meccs Bostonban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.15. 07:16
null
A korong a bostoni kapuban – Weise gólja alapozta meg a Montreal továbbjutását (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának legutóbbi játéknapján a Montreal Canadiens 3–1-re legyőzte a Boston Bruinst a főcsoport-elődöntő hetedik meccsén, így 4–3-ra megnyerte a párharcot. A Los Angeles Kings 2–1-re nyert Nyugaton az Anaheim Ducks ellen, így döntő mérkőzésre kényszerítette ellenfelét.

 

Bostonban Daniel Briere tökéletes kiszolgálása után Dale Weise szerzett vezetést a vendégeknek a meccs elején, majd a második harmadban egy végzetes, saját harmadbeli bostoni korongvesztés után Max Pacioretty büntetett a keresztvas alá bombázva.

A harmad végén Jarome Iginla – ötödik rájátszásbeli gólját szerezve – emberelőnyben közelről kotort a hálóba, így életben maradtak a Bruins reményei, sőt a záró játékrészben a veterán kanadai közel volt az egyenlítéshez is, ám korongja a kapuvasban akadt el. Carey Price ismét remekül védett, szűk három perccel a vége előtt pedig minden eldőlt: Briere előnyben három emberrel szemben próbált meg kapura törni, és akcióját szerencse kísérte, a korong Zdeno Cháráról bepattant!

„Ezzel a teljesítménnyel, a Boston Bruinst saját otthonában győzve le a hetedik meccsen, azt hiszem, a srácok kivívtak némi tiszteletet maguknak – mondta büszkén a meccs után Michel Therrien, a 2–3-ról fordító Canadiens edzője. – A tiszteletért meg kell harcolni, de ma a srácok megdolgoztak érte.”

A főcsoportdöntőben Montreal Canadiens–New York Rangers párharc következik, az első meccs 17-én lesz a montreali Bell Centre-ben.

Los Angelesben Jake Muzzin és Trevor Lewis góljára csak Kyle Palmieri tudott válaszolni a vendégek részéről, ezzel megtört a Ducks hárommeccses győzelmi sorozata, és pénteken következik a hetedik mérkőzés az anaheimi Honda Centerben.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 7. MÉRKŐZÉS
Boston Bruins–Montreal Canadiens 1–3
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Montreal javára

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Los Angeles Kings–Anaheim Ducks 2–1
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik