NHL: a Montreal döntő csatára kényszeríti a Bostont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.13. 07:05
null
Cam Fowlert (Anaheim) üldözi Marian Gaborik (Kings) (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a Montreal Canadiens otthon lenullázta a Boston Bruinst, így a hatodik felvonást követően kiegyenlítette az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot, és az Atlanti csoportban hetedik összecsapás dönt a továbbjutásról. A Csendes-óceáni csoportban az Anaheim Ducks legyőzte a Los Angeles Kings gárdáját, és egy lépésre került a továbblépéstől.



Montrealban egy csapat volt csak a jégén, és az a házigazda Canadiens volt, amely a 3. perc elején szerzett vezetést, majd a második harmad végjátékában lőtt duplával eldöntötte a mérkőzést. A végeredményt a duplázó Thomas Vanek állította be az 57. percben. Így nagyságrendileg hiába lőtt annyiszor kapura a Boston Bruins, mint legyőzője, amíg a montreali védelem és a kapuban Carey Price lehozta gól nélkül a meccset.

„Természetesen ez egy nagy győzelem számunkra, ezen a meccsen megvolt ez a különbség a két együttes között. Minden sorunk jól játszott, a védelem pedig nagyon jó volt, Price-szal az élen” – dicsérte övéit Vanek.

Erőlködött a Kings az Anaheim vendégeként, de hiába egyenlített az első harmadban, a második felvonás elején hét perc alatt hármat vágott a Ducks – Devante Smith-Pelly egymaga kettőt –, amellyel nyerő helyzetbe hozta magát. Marin Gaborik duplázott ugyan, így felzárkózott minimális különbségre a vendégcsapata, de a hajrá öt és fél perc már kevés volt az egyenlítésez.


NHL, RÁJÁTSZÁS
2. FORDULÓ, KELETI FŐCSOPORT
ATLANTI CSOPORT, DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉ
S
Montreal Canadiens–Boston Bruins 4–0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

2. FORDULÓ, NYUGATI FŐCSOPORT
CSENDES-ÓCEÁNI CSOPORT, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS

Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 4–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, az Anaheim Ducks javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik