NHL: a liga megvétózta Ilja Kovalcsuk megaszerződését

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 08:57
null
Kovalcsuk (balra) ekkor még nem sejtette a vétót (Fotó: Action Images)
A New Jersey Devils jégkorongcsapata hiába kötött 17(!) éves, 102 millió dolláros szerződést az észak-amerikai jégkorongliga egyik legjobb csatárával, Ilja Kovalcsukkal, az NHL a bejelentést követően megvétózta a kontraktust.

A szerződés értelmében Kovalcsuk a következő két szezonban hatmillió dollárt kapott volna, az ezt követő ötben 11.5 milliót, 2017–2018-ban 10.5 milliót. A csökkenés tovább folytatódott volna: egy idénnyel később 8.5 millió, majd 6.5 millió, 3.5 millió, 750 ezer és 550 ezer dollár ütötte volna markát.

Az orosz játékos így éves szinten hatmillió dollárt keresett volna, míg a fizetési sapka a 2009–2010-es szezonban 11.36 millió dollár volt.

Az NHL azonban kételkedik abban, hogy Kovalcsuk szerződése végén még rendszeresen játszik majd a New Jerseyben, hiszen a kontraktus lejárásakor 44 éves lesz. A liga ezen kívül azt is gyanítja, hogy a Devils nem a szerződésnek megfelelően ütemezi majd a fizetéseket, és így az első tíz évben évente lényegesen többet fizet majd ki az orosznak, mint a megengedet 11.36 millió dollár – ezáltal megszegi a fizetési sapka korlátozásait.

Korábban még soha senki sem kötött az NHL-ben ilyen hosszúságú szerződést – nos, ez sem volt hosszú életű.

Egyelőre sem a New Jersey, sem Kovalcsuk nem kommentálta a liga döntését. Jelenleg kérdés, hogy a felek meg tudnak-e egyezni egy újabb szerződésről. Korábban a New York Islanders, a Los Angeles Kings, illetve az orosz KHL-ben szereplő SZKA Szentpétervár is érdeklődött a 27 éves klasszis iránt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik