NHL: a Kanadaiak szárnyalnak - győzelem Bostonban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.02. 06:43
null
Így ünnepelték győzelmüket a Canadiens játékosai (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában egyedüliként veretlen Montreal Canadiens Bostonban is folytatta jó szereplését – a Keleti főcsoport eldöntőjének első meccsén kétszeri hosszabbítás után 4–3-ra győzött az alapszakaszt megnyerő Bruins ellen.

 

Az NHL rájátszásában már az első körben, a Tampa Bay Lightning ellen sem számított favoritnak az alapszakasz után egyedüliként állva maradt kanadai csapat, a Montreal Canadiens. Ehhez képest simán 4–0-val ment tovább a gárda, úgy, hogy az első kört követően más veretlen csapat már nincs is a playoffban.

A keleti elődöntőben az alapszakaszt megnyerő, majd a Detoritot 4–1-gyel búcsúztató Boston Bruins ellen ugyancsak nem a Canadines számít az esélyesnek, ehhez képest rögtön az első első meccsen, idegenben sikerült meglepetéssel kezdeniük Tomás Plekanecéknek.

A vendégeknek egy emberelőnyből már az első harmadban sikerült megszerezniük a vezetést P.K. Subban révén, majd a második játékrészben már 2–0-ra is vezetett a Canadiens. A harmadik harmad igazi gólesőt hozott, de végül 3–3-mal zártak a felek, így jöhetett a hosszabbítás.

Előbb az első, majd a második ráadás, amelyben aztán eldőlt a maratoni csata, P.K. Subban ugyanis a második góljával keretbe foglalta a meccset, távoli átlövése utat talált a kapuba. A Montreal 4–3-ra nyert Bostonban, és ezzel 1–0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. A győzelemben Subban mellett a 48 lövést hárító Carey Price kapus is fontos szerepet játszott. A következő meccset május 3-án rendezik (helyi idő szerint), ugyancsak Bostonban.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Boston Bruins–Montreal Canadiens 3–4 – kétszeri hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik