NHL: a Devils Kovalcsuk nélkül egyenlített Philadelphiában

Vágólapra másolva!
2012.05.02. 06:44
null
Larsson (középen) szerezte meg a Devils első gólját (Fotó: Reuters)
Címkék
A New Jersey Devils 4–1-re megnyerte a második mérkőzést a Philadelphia Flyers ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának keleti elődöntőjében, így 1–1-re egyenlített a párharcban. A vendégek egyik legjobbjuk, a sérült Ilja Kovalcsuk nélkül győztek a találkozón.

Adam Larsson nem kapott szerepet a párharc első meccsén: öltönyben és nyakkendőben a lelátóról nézte végig a hosszabbításban 4–3-ra elveszített összecsapást. A New Jersey 19 éves játékosa azonban a második találkozón megkapta a lehetőséget, és élt is vele.

Larsson a harmadik harmadban egyenlített élete első, rájátszásban elért góljával, és ezután beindult a Devils-henger: a vendégek négy gólig meg sem álltak, ezzel kiegyenlítették a párharcot.

„Tudom, milyen a playoff. Az összes meccset megnéztem a lelátóról, láttam, hogy mindenki még a korábbinál is keményebben hajt. Tudtam, hogy fel kell nőnöm a feladathoz, ha be akarok kerülni a csapatba″ – mondta Larsson a meccs után.

A Devils annak ellenére győzött, hogy az alapszakaszban a legeredményesebb játékosa, Ilja Kovalcsuk nem lehetett ott a jégen, mivel megsérült. Ám Larsson találata után David Clarkson, Travis Zajac és Bryce Salvador is eredményes volt.

A New Jersey egyébként az első két harmadban is uralta a játékot, csak éppen a gólszerzés nem jött össze. A Flyersnek sokáig még kapura lövése sem volt.

„Nem éreztem frusztráltnak a csapatot. Az első két harmadban mutatott játékunkkal is elégedettek voltunk, és csak folytatnunk kellett a támadásokat az utolsó játékrészben is. Aztán jöttek is a gólok″ – mondta elégedetten a Devils edzője, Peter DeBoer.

A következő összecsapást magyar idő szerint csütörtök éjszaka rendezik a New Jersey otthonában.

FLYERS–DEVILS 1–4

 

 

 

 

 

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Philadelphia Flyers (5.)–New Jersey Devils (6.) 1–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik