NHL: a Detroit máris búcsúzott, a címvédő életben maradt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.22. 07:53
null
Eddig tartott a Detroit rájátszása (Fotó: Reuters)
A Tampa Bay 1–0-ra legyőzte a Detroitot az NHL-rájátszás első körének ötödik mérkőzésén, és ezzel kiejtette a playoffból a Red Wingst. A bajnoki címvédő Chicago kétszeri hosszabbítás után szerzett győztes góllal kerülte el, hogy a Detroit sorsára jusson a St. Louis ellen. Az Anaheim két hazai veresége után másodszor is nyert idegenben, így 2–2-re áll a Nashville ellen. A Pittsburgh 5–0-s hengerrel jutott 3–1-es előnyhöz a Rangers ellen.

A Detroit zsinórban 25. alkalommal is bejutott a rájátszásba, de ennél nagyobb öröme nem lehetett az idei szezonban. A tavaly döntős Tampa Baynek öt meccs kellett ahhoz, hogy kiejtse a góllövéssel hadilábon álló Red Wingst, az ötödiken Alex Killorn szerezte a találkozó egyetlen találatát. Pedig a Detroit 34-szer is próbálkozott Ben Bishop kapuja előtt, de egyszer sem járt sikerrel. Sokat mondó adat, hogy a párharc során 25 emberelőnyből csak egyet használt ki a Red Wings, ezen a meccsen egy kettős emberelőny során még csak a kapura lövésig sem jutott el.

A címvédő Chicago is az életben maradásért küzdött St. Louisban, ahol a gól nélküli első harmad után a másodikban 3–1-es vezetést szerzett. A harmadik 20 percben viszont a Blues feljött, és bő öt perccel a lefújás előtt David Backes révén egyenlített. A hosszabbítás első szakaszában az összesen 43 védést bemutató Blackhawks-kapus, Corey Crawford nagy bravúrjai következtében nem született gól, de alig több mint három perc telt el a szünet után, és a másodikban Patrick Kane megszerezte a meccset eldöntő gólt. Az első négy találkozón Kane és a bajnoki címvédő másik ásza, Jonathan Toews sem talált be, de a Chicago szempontjából a legjobbkor tört meg a jég.

A Chicagóhoz hasonlóan az Anaheim reménye is újjáéledt, miután Nashville-ben legyőzte a Predatorst. A Pittsburgh is idegenben hengerelt, a két-két gólt és assztisztot jegyző Jevgenyij Malkin vezérletével 5–0-ra intézte el a Rangerst, és 3–1-re vezet.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉSEK
KELETI FŐCSOPORT

New York Rangers–Pittsburgh Penguins 0–5
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–3

NYUGATI FŐCSOPORT
Nashville Predators–Anaheim Ducks 1–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

5. MÉRKŐZÉSEK
KELETI FŐCSOPORT
Tampa Bay Lightning
–Detroit Red Wings 1–0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1

NYUGATI FŐCSOPORT
St. Louis Blues–Chicago Blackhawks 3–4 – kétszeri hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik