NHL: a Detroit letette névjegyét keleten, újabb Montreal-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.19. 06:54
null
Pavel Dacjuk döntötte el a Boston–Detroit párharc első meccsét
A Montreal Canadiens a második mérkőzést is megnyerte idegenben a Tampa Bay ellen, így 2–0-ra vezet a két csapat rájátszásbeli párharcában. A Detroit is idegenbeli győzelemmel kezdett Bostonban, így szintén elvette ellenfele pályaelőnyét. Nyugaton az Anaheim foggal-körömmel ragaszkodik az alapszakaszban kőkemény munkával megszerzett kedvezményezettségéhez, a második, Dallas elleni mérkőzését is behúzta otthon.

Egyetlen kanadai csapat jutott be az NHL rájátszásába, de az kitesz magáért: a Montreal a második mérkőzését is megnyerte a Tampa Bay otthonában, s megmutatta a floridaiaknak, hogy a hoki igazi hazája bizony Kanada. A Canadiensben Rene Bourque két gólt is szerzett, Carey Price pedig 27 lövésből csak egyet nem tudott hárítani, így az első, hosszabbításos meccsnél simábban, 4–1-re nyert a Montreal.

A floridaiak azonban nem adják fel. „Ha most elkezdünk sajnálkozni, végünk. Egyszerűen nem tehetjük meg. Jöttünk már ki nehéz helyzetekből, itt egy újabb alkalom, hogy bizonyítsuk szívósságunkat" – mondta Steven Stamkos, a 0–4 után szépítő Lightning sztárja.

Az NHL csoportjainak nyári átszervezése során tudni lehetett, hogy a Detroit keletre sorolásának lesznek a legsúlyosabb következményei, hiszen egy állandó bajnokesélyes került a forgatagba, és tette még átláthatatlanabbá a helyzetet keleten. A Red Wings hatása mindjárt az első playoffmeccsen jelentkezett, a konferencialeső Boston otthonában gólt sem kaptak a michiganiek, akik korunk egyik klasszisa, Pavel Dacjuk révén három perccel a vége előtt betaláltak, és 1–0-s győzelmükkel elhappolták a Bruins pályaelőnyét.

„Tudjuk, elég jók vagyunk ahhoz, hogy bárkivel felvegyük a versenyt. Ám a tudat önmagában kevés, meg is kell mutatnod, mire vagy képes" – mondta Mike Babcock vezetőedző, aki Dacjuk mellett a remeklő védelem oszlopát, a 25 védést bemutató Jimmy Howardot is dicsérhette.

Dacjuk csak annyit mondott, hogy egy győzelem kevés a továbbjutáshoz, még legalább három, legalább ennyire nehéz meccs hátravan a playoffban 57 éves szünet után találkozó gárdák párharcában.

Nyugaton nem adott esélyt a főcsoportgyőztes a riválisának. Az Anaheim a Dallas ellen 0–1-ről 3–1-re fordított a gólt és gólpasszt is jegyző Ryan Getzlaf vezérletével, majd miután Ryan Garbutt tíz perccel a vége előtt egy gólra felhozta a Starst, Frederik Andersen kapus kezébe került a Kacsák sorsa. A meccset végül 34 védéssel záró dán a záró tíz percben nem engedett gólt az ellenfélnek, és az Anaheim úgy utazhat a két texasi meccsre, hogy amit lehetett, megtette hazai pályán.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Boston Bruins–Detroit Red Wings 0–1
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 0–1

KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
Tampa Bay Lightning–Montreal Canadiens 1–4
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 0–2

NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
Anaheim Ducks
–Dallas Stars 3–2
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 2–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik