NHL: a Chicago másodszor is visszatáncolt a szakadék mellől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.28. 06:54
null
De hol a detroiti kapus, Jimmy Howard? Aki biztosan tudja a választ: Jonathan Toews (19) és Johan Franzén (Fotó: Reuters)
Az első helyen kiemelt Chicago Blackhawks idegenben 4–3-ra legyőzte a Detroit Red Wings legénységét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) helyi idő szerint hétfő esti mérkőzésén, amivel 3–3-ra alakította a Nyugati főcsoport elődöntőjében zajló párharc összesített állását.

 

A detroiti mérkőzés utolsó harmada előtt a Red Wings összesítésben 3–2-re, a meccsen 2–1-re vezetett, azonban hiába volt szinte karnyújtásnyira a főcsoportdöntőtől, nem sikerült továbbjutnia.

A vendégek fantasztikusan indították a befejező periódust: Michal Handzus már az első percben egyenlített, Bryan Bickell az ötödikben megszerezte a vezetést, majd a tizedikben Michael Frolik büntetőből növelte az előnyt. Damien Brunner 52 másodperccel a befejezés előtt egy gólra csökkentette a hátrányt, a vérszemet kapó Red Wings a kapusát mezőnyjátékosra váltva rohamozott az egyenlítésért, azonban a pakk többé nem talált utat a meccset 35 védéssel záró Corey Crawford hálójába.

Az életéért küzdő Chicago jól kezdte a meccset, Marián Hossa révén a 4. percben megszerezte a vezetést (ez volt a meccs egyetlen emberelőnyös gólja). Az idei playoffban eddig gól nélkül álló Patrick Eaves még abban a játékrészben egyenlített, majd a következő húsz perc derekán Joakim Andersson csuklóból már a hazaiakat tolta előrébb.

Ezt követte a már taglalt felvirágzás, amely a Blackhawks első (és egyben utolsó) detroiti győzelmét eredményezte ebben a szériában. Érdekesség, hogy a negyedik chicagói gólt szerző Frolik a liga történetének első olyan játékosa, aki egynél több gólt ütött büntetőből a playoffban (két éve a Vancouver ellen lőtte az elsőt, a detroiti volt a második ilyen találata).

A mindent eldöntő hetedik mérkőzést magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra rendezik meg Chicagóban; a Blackhawks az 1–3-as összesített állásról való továbbjutás ritka bravúrjával kísérletezik.

A másik ágon a Los Angeles Kings és a San Jose Sharks párharca szintén 3–3-ra áll. Keleten már kialakult a döntő párosítása: Pittsburgh Penguins–Boston Bruins.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Detroit Red Wings–Chicago Blackhawks 3–4
(1–1, 1–0, 1–3)
G: Eaves, Andersson, Brunner, ill. Hossa, Handzus, Bickell, Frolik
A negyedik sikerig tartó párharc állása: 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik