NHL: a Chicago 4-1-re nyert, így vezet a Detroit ellen

Vágólapra másolva!
2013.05.16. 07:22
null
Marcus Kruger is bevette a Detroit kapuját (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyetlen szerdai meccsén a Chicago Blackhawks hazai pályán 4–1-re nyert a Detroit Red Wings ellen, ezzel 1–0-ra vezet a Nyugati főcsoport elődöntőjében.

A Chicago játékán a Detroit elleni főcsoport elődöntő első harmadában érződött, hogy a Blackhawks közel egy hete nem lépett jégre, miután az előző kört, a Minnesota ellen már május 9-én lezárta 4–1-es összesítéssel.

A vezetést emberelőnyből ugyan megszerezte a hazai csapat a 2009-ben Detroitból szerződtetett szlovák Marián Hossa révén, de erre a találatra Damien Brunner válaszolni tudott, így az első szünetre 1–1-es döntetlennel vonulhattak a csapatok.

A második játékrészben folytatódott a kissé álmos játék, a harmadikban azonban rákapcsolt az alapszakaszt megnyerő Chicago. Ekkor érvényesült a hosszabb pihenő előnye, ugyanis a Red Wings még vasárnap is a továbbjutásért harcolt az Anaheim ellen, csak a mindent eldöntő hetedik találkozón zárta le az előző párharcot.

A fáradó detroitiak a záró játékrész első 12 percében két gólt kaptak, ezzel pedig el is dőlt a meccs. A végén hiába vitték le a kapust a vendégek, ennek újabb kapott gól, és 4–1-es vereség lett a vége. A meccs legeredményesebb játékosa az egy góllal és két assziszttal záró Patrick Sharp lett.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks (1.)–Detroit Red Wings (7.) 4–1
Gólszerzők: Hossa, Oduya, Kruger, Sharp, ill. Brunner
A Blackhawks 1–0-ra vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik