NHL: a Capitals sikerével indult a Penguins elleni párharc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.29. 07:40
null
T. J. Oshie túlórás találata (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a főcsoport-elődöntő első mérkőzését követően a Washington Capitals (1.) túlórás hazai győzelemmel tett szert előnyre a Pittsburgh Penguins (2.) ellen. A találkozó hetedik, utolsó gólját a hazaiak triplázó játékosa, T. J. Oshie szerezte a 70. percben.

 

Bár mindenki az Ovecskin–Crosby párharcra fókuszált, de a 29 éves szélső bizony alaposan ellopta előlük a show-t. A majd' 23 percet pályán töltő Crosbyt jól kivették a játékból a hazaiak: főpingvinnek nem volt kapura lövése és mínusz hármas mutatóval zárt. Ovecskin ennél aktívabb volt a rendelkezésére álló 25 perc alatt: az orosz klasszis négy lövéssel, egy assziszttal és hármas mutatóval zárt. Pedig a vendégek voltak az aktívabbak a kapu előtti játék során (45 lövés náluk, 35 az ellenfélnél), mindezt úgy, hogy a négy hazai emberelőnnyel szemben ők két alkalommal lehetettek létszámfölényben.

A találkozón a Capitals szerzett vezetést az első harmadban, ám a második felvonás közepén 57 mp alatt szerzett duplával fordítottak a vendégek. Érkezett azonban Oshie, aki pillanatokkal később hozta az ikszet. A szélső a harmadik játékrész elején visszavette a vezetést a Capitalsnak, de Nick Bonino góljával túlórára hozta a meccset a Penguins.

A 70. percben a szemfüles Oshie eldöntötte a párharc első felvonását. A támadó így már hét találkozón négy gólnál – és 3 gólpassznál – jár a rájátszásban. Az alapszakaszban 80 mérkőzésen 26-szor volt eredményes, és volt még 25 asszisztja.

NHL, RÁJÁTSZÁS, 2016
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
KELETI FŐCSOPORT
Washington Capitals (1.)
–Pittsburgh Penguins (2.) 4–3 – h. u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Washington javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik