NHL: a Calgary jutott tovább másodikként a selejtezőből

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.07. 08:39
A Calgary Flames csütörtökön magabiztosan nyert a Winnipeg Jets ellen és ezzel második csapatként jutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásába a koronavírus-járvány miatt bevezetett selejtezőből.

A párharc negyedik találkozóján a Flames remekül játszott, már az első harmadban kétgólos előnybe került, majd a harmadikban újabb két gólt szerzett és összességében simán győzött. A Flames sikerében nagy szerepe volt Cam Talbot kapusnak, aki a Jets mind a 31 lövését hárította.

A csütörtöki játéknap másik két selejtezős meccse közül a Minnesota-Vancouver találkozón is akadt hibátlan kapusteljesítmény: a kanadai gárda hálóőre Jacob Markström 27 védést mutatott be, csapata pedig 3-0-ra győzött és a párharcban 2–1-es előnybe került.

A Columbus és a Toronto csatája a másik két meccsnél lényegesen kiélezettebb küzdelmet hozott és csak a hosszabbításban dőlt el. Az összecsapás első fele a Maple Leafsről szólt, a kanadai együttes a második harmad derekán már 3–0-ra vezetett, a Blue Jackets pedig komoly bajban volt és kapust is cserélt. Ez jót tett a Columbusnak, mely a harmadik szakasz közepére kiegyenlített, és a hosszabbítás 19. percében a győzelmet is megszerezte.

A 2–1-es előnybe került Blue Jackets csütörtöki hőse a háromgólos Perre-Luc Dubois volt.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a járvány miatt. Most csak azok a csapatok folytathatják, amelyek a szünet előtt már bekerültek a rájátszásba, vagy reális esélyük volt oda bejutni. A talpon maradt 24 együttes két helyszínen, Torontóban és Edmontonban küzd zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel „buborékban”.

A Keleti és Nyugati főcsoportok első négy helyezettje rangsoroló körmérkőzéseket vív, a fennmaradó nyolc-nyolc csapat pedig három győzelemig tartó selejtezőt, míg ki nem alakul a rájátszás 16 szereplős mezőnye.

NHL
SELEJTEZŐ A RÁJÁTSZÁSBA

Winnipeg Jets–Calgary Flames 0–4
Továbbjutott: a Calgary, 3–1-gyel
Minnesota Wild–Vancouver Canucks 0–3
A párharc állása: a Vancouver vezet 2–1-re
Columbus Blue Jackets–Toronto Maple Leafs 4–3 – hosszabbítás után
A párharc állása: a Columbus vezet 2–1-re

A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak.

HELYOSZTÓ
Philadelphia Flyers–Washington Capitals 3–1
St. Louis Blues–Vegas Golden Knights 4–6

A csapatok körmérkőzéseket vívnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik