NHL: a Boston ismét nyert idegenben a Pittsburgh ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.04. 07:13
null
Marchand a Pens mindkét kapusát felavatta a főcsoportdöntőn (Fotó: Action Images)
A Boston Bruins újra legyőzte a Pittsburgh Penguinst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának főcsoportdöntőjében, így összesítésben 2–0-s előnyre tett szert a párharcban.

 

Akárcsak a 3–0-ra végződő első mérkőzésen, a Bruins ezúttal is idegenben nyert, méghozzá újra fölényes különbséggel (6–1), így nagy lépést tett a Stanley-kupa-döntő felé.

A második meccs alaphangját gyorsan megadta Brad Marchand, aki már a 28. másodpercben bevette Tomás Vokoun kapuját. Az első találkozón „leforrázott” Pingvineket ismét sokkolták a Bocsok, akik ráadásul a harmad második felét megnyomták, a hazaiak pedig gyakorlatilag már ekkor elkönyvelhették a kiütést.

A Nathan Horton, David Krejcí, Milan Lucic támadósor ismét remek napot fogott ki, a bostoniak a triónak köszönhetően a 17. percben már 3–0-ra vezettek. Előbb Horton talált be, majd két percre rá Krejcí szerzett gól egy kiválóan felépített akció végén. A cseh center 20 pontjával vezeti a rájátszás playoff Horton (17) előtt.

Brandon Sutter hiába szépített a játékrész vége előtt fél perccel, a Bostonnak még erre is volt válasza az első szünet előtt, Marchand újabb gólja pedig végleg jégre küldte a Penguinst. Ezt a gólt egyébként már Marc-André Fleury kapta, miután Dan Bylsma 0–3 után levitte Vokount, de ő sem tudott az ellen tenni, hogy a Bruins utolsó három lövése mindegyikéből gól legyen a harmadban.

A második felvonásban nem született gól, a harmadikban viszont újra jött a gyors bostoni csapás Patrice Bergeron révén, majd a végeredményt Johnny Boychuk állította be. A Bruins számára nem marad más feladat a folytatás előtt, mint nem elhinni, hogy ezzel meg is van a nagydöntő.

„Nem számít, hogyan áll most a párharc. Ha hoznak egy meccset, máris újra harcban vannak. Jelenleg a következő a legfontosabb találkozónk” – nyilatkozta Marchand. Folytatás magyar idő szerint csütörtök hajnalban, már Bostonban.

Érdekesség, hogy a Pittsburgh 1991-ben 2–0-s hátrányból fordított a Boston ellen a rájátszás ugyanezen szakaszában, és végül – a klub történetében először – Stanley-kupa-győztes lett.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐ, KELET, 2. MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins (1.)–Boston Bruins (3.) 1–6
(1–4, 0–0, 0–2)
Gólszerzők: Sutter, ill. Marchand 2, Horton, Krejcí, Bergeron, Boychuk
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Boston javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik