NHL: a torontói bulit elrontó Boston a játéknap nagy nyertese

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.07. 07:31
null
A két torontói, Joffrey Lupul (balra) és Tyler Bozak ezúttal megállítja a bostoni Milan Lucicot (Fotó: Reuters)
A Boston Bruins a legnagyobb nyertese az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapjának, hiszen a Toronto Maple Leafs 5–2-es idegenbeli legyőzésével visszaszerezte a pályaelőnyt a rájátszásbeli párharcban. A további három kedd hajnali mérkőzésen hazai győzelem született: a Detroit és a Los Angeles kiegyenlítette párviadala összesített állását, a New York Rangers pedig szépített.

 

A Maple Leafs a minap szép bostoni győzelemmel készítette elő az NHL-playoff visszatérését Torontóba, ám hiába volt rendkívül lelkes a nagy pillanatra kilenc éve váró kanadai publikum, a hazai csapat hibáit könyörtelenül kihasználó Bruins viszonylag könnyedén győzött. A pályaelőny visszaszerzésében kulcsszerepet játszott a két gólt és hat asszisztot elkönyvelő Milan Lucic, David Krejcí, Nathan Horton sor. Jutott egy assziszt a veterán Jaromír Jágrnak is, aki ezzel a passzal karrierje 190. playoffbeli pontját könyvelte el, és utolérte Brett Hullt az örökranglista hatodik helyén.

A torontói drukkerek hite töretlen (Fotó: Reuters)
A torontói drukkerek hite töretlen (Fotó: Reuters)

A New York Rangers az első két meccsen összesen egy gólt lőtt a Washingtonnak, aztán a hétfői harmadik felvonásban négyet, és ha szűken is, de ez elég volt a győzelemhez. Derek Stepan 6:25 perccel a vége előtt ütötte a New York-iak győztes találatát. A Rangers megtört egy átkot is: a New York-i csapat az első tíz emberelőnyös helyzetét elpuskázta ebben a párharcban, Derick Brassard viszont most gólra váltott egy fórt.

Jonas Hiller, az Anaheim kapusa kivédte az első 32 detroiti lövést, már-már felsejlett egy újabb shutout lehetősége, a harmadik harmadban azonban Brendan Smith megtörte az ellenállását, majd a hosszabbítás 16. percében éppen a Kacsák svájci kapusa volt az, aki végzetesen elszámította magát a detroiti Damien Brunner győztes gólja előtt. Az Anaheim kétszer is vezetett a meccsen, sőt Pavel Dacjuk találata, a második egyenlítés után is volt gólszerzési lehetősége, csakhogy Jimmy Howard védte Ryan Getzlaf fonáklövését.

A címvédő Los Angeles gyorsan kétgólos hátrányba került a St. Louis ellen, és hiába egyenlített még az első harmadban, T. J. Oshie második gólja következtében a harmadik periódusnak is hátrányból vágott neki. A záró húsz perc közepén aztán jött egy másfél perces kaliforniai forgószél, Anze Kopitar és Justin Williams megfordította az állást, és onnantól már nem lehetett bevenni a 19 védéssel záró Jonathan Quick kapuját. A Kings sorozatban a kilencedik hazai meccsét nyerte meg, de ha tovább akar lépni a párharcból, akkor nincs más választása, idegenben is le kell győznie a Bluest.

NHL, RÁJÁTSZÁS, FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐK
KELETI FŐCSOPORT, 3. MÉRKŐZÉSEK

Toronto Maple Leafs (5.)–Boston Bruins (4.) 2–5 (0–1, 1–3, 1–1)
G: Gardiner, Kessel, ill. McQuaid, Peverley, Horton, Paille, Krejcí
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
2–1 a Boston javára
New York Rangers (6.)–Washington Capitals (3.) 4–3 (1–1, 1–1, 2–1)
G: Boyle, Brassard, Asham, Stepan, ill. Bäckström, Green, Beagle
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Washington javára

NYUGATI FŐCSOPORT, 4. MÉRKŐZÉSEK
Detroit Red Wings–Anaheim Ducks 3–2
(0–1, 0–0, 2–1, 1–0) – hosszabbítás után
G: B. Smith, Dacjuk, Brunner, ill. Beleskey, Steckel
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
Los Angeles Kings–St. Louis Blues 4–3 (2–2, 0–1, 2–0)
G: J. Carter, Penner, Kopitar, J. Williams, ill. Oshie 2, Backes
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik