NFL: szoros meccsen nyert a Pats; kikapott a bajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.21. 22:52
null
Mitchell Trubiskynek nem volt könnyű dolga a New England védelme ellen (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) hetedik fordulójában hét mérkőzést rendeztek este hét órától, plusz egyet néhány órával korábban Londonban. A New England Patriots, a Los Angeles Chargers és a Minnesota Vikings is győzelemmel zárt, a Carolina Panthers legyőzte a bajnok Philadelphia Eaglest, illetve egy hosszabbításos mérkőzés is akadt.



Szoros meccset játszott Chicagóban a New England Patriots.
Bill Belichick alakulata hiába szerezte meg korán a vezetést Julian Edelman hatpontosával – egy mezőnygóllal, valamint egy-egy Mitchell Trubisky és Jordan Howard által futott touchdownnal fordított a Bears. A Pats kétszer is elhagyta a labdát (fumble).

Cordarrelle Patterson azonban nem sokkal később javított: az egyik labdaelhagyás az ő nevéhez fűződött, de Cody Parkey kissé rövid kirúgását 95 yardon keresztül cipelte, egészen a végzónáig. Ezt követően még egy Tom Brady által passzolt hatpontossal támadott a New England (James White kapta el a labdát).

A nagyszünet után Trubisky is dobott egy touchdownpasszt Tarik Cohennek, majd egy Pats-mezőnygól után óriási teljesítményt hozott a Hazafiak speciális egysége: Pat O’Donnell puntját Dont’a Hightower blokkolta, Kyle Van Noy pedig egészen a végzónáig vitte vissza. Egészen hihetetlen, de több mint 22 évet várt ilyen touchdownra a Patriots: 1996. október 6-án Tedy Bruschi szerzett legutóbb ilyet a Hazafiak játékosaként a Baltimore ellen. 354 meccs után tört meg a jég.

A negyedik negyedben Brady White-nak, Trubisky Trey Burtonnek adott hat pontot érő passzt, a New England irányítója egyszer el is adta a labdát. A végjátékban hét pont volt a különbség a csapatok között, 24 másodperce még volt az egyenlítésre a Bearsnek, azonban hiába dobott hatalmas Hail Maryt Trubisky, a végzónától egyetlen yardra megállította a labdát elkapó Kevin White-ot a Hazafiak védelme az utolsó játékban, így 38–31-re nyert a Patriots.

A TÖBBI KORAI MÉRKŐZÉSEN

Ebben a fordulóban is volt hosszabbítás, a Tampa Bay–Cleveland mérkőzést végül a Bucs nyerte egy 59 yardos mezőnygóllal. A Chargers Londonban mindössze egypontos győzelmet aratott a Tennessee Titans ellen. Továbbra sem megy a tavalyi főcsoportdöntős Jacksonville-nek, amely nagyrészt Blake Bortles elhagyott labdái (fumble) miatt sorozatban harmadszor veszített, ezúttal a Texans örülhetett a Jags kárára. A bajnok Philadelphiát a Carolina Panthers múlta felül, az utolsó negyedben 0–17-ről fordítva, a Minnesota pedig húszpontos különbséggel győzött a NY Jets ellen.

NFL
7. FORDULÓ
Los Angeles Chargers
–Tennessee Titans 20–19 – Londonban
Chicago Bears–New England Patriots 31–38
Indianapolis Colts–Buffalo Bills 37–5
Jacksonville Jaguars–Houston Texans 7–20
Miami Dolphins–Detroit Lions 21–32
New York Jets–Minnesota Vikings 17–37
Philadelphia Eagles–Carolina Panthers 17–21
Tampa Bay Buccaneers–Cleveland Browns 26–23 – hosszabbítás után

KÉSŐBB

22.05: Baltimore Ravens–New Orleans Saints
22.25: San Francisco 49ers–Los Angeles Rams
22.25: Washington Redskins–Dallas Cowboys (Tv: Sport2)
hétfő, 2.20: Kansas City Chiefs–Cincinnati Bengals (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik