Itt van Amerika
D. Á. 2020.03.01 15:00 Frissítve: 2020.03.01 18:37

NFL: „Öt éven belül mérkőzést szeretnénk rendezni a Puskásban”

Szombat este NFL-sztárok tartottak edzést a Puskás Arénában magyar játékosoknak. Az eseményen részt vett Fürjes Balázs államtitkár is, aki körbevezette az amerikai futballistákat a stadionon belül. Azt is elárulta, öt éven belül NFL-mérkőzést, illetve labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőt szeretnének rendezni a Puskásban.

„Az egyik legfontosabb célunk az volt a Puskás Arénával kapcsolatban, hogy a legkülönbözőbb eseményekre is alkalmas legyen – például Aerosmith-koncert is lesz a nyáron. Azt szeretnénk, hogy maximális kihasználtsága legyen a stadionnak, mindennap történjen valami” – mondta Fürjes Balázs. 

„Néhány éven belül egy NFL-mérkőzést és egy UEFA Bajnokok Ligája-döntőt is szeretnénk rendezni a Puskás Arénában. Az NFL-liga vezetőivel most kezdődtek a megbeszélések, ezért beszélek ötéves távlatról” – folytatta az államtitkár.

„A topjátékosoknak – köztük Todd Gurleynek is – leesett az álla Budapest és a Puskás Aréna láttán. Nem gondolták, hogy ilyen fantasztikus lesz a város és a stadion” – tette hozzá Fürjes Balázs.


NFL: kétórás edzés a Puskás Aréna gyepén
NFL: Gurley, Hooper és a többiek – az amerikai futball sztárjai Magyarországon!

Természetesen a főszereplők is megszólaltak az edzés után. A Los Angeles Rams futója, Todd Gurley szerint a Puskás Aréna nagyon jól néz ki, majd az NSO Tv kérdésére megnyugtatta rajongóit, tavalyi térdsérüléséből felépült, élvezi az holt szezont. 

„Nagyon tetszik a Puskás Aréna. Az edzés előtt volt egy kisebb túránk a stadionon belül, különösen tetszenek az öltözők. Maga a stadion színe is tetszik, hiszen a kedvenc színem a piros” – mondta Todd Gurley.

„Már jól vagyok. A holt szezonban utazgatok és edzek. A futball az futball, semmi sincs garantálva – a sérülések miatt néha egy hetet, néha egy évet kell kihagyniuk a játékosoknak” – tette hozzá Gurley.

Austin Hooper, az Atlanta Falcons tight endje és Kenny Moore II, az Indianapolis Colts védője is nyilatkozott az Nemzeti Sport Online-nak.

„Azt gondolom még sokat kell tanulniuk az európaiaknak a sportágról, de minél több ember foglalkozik az amerikai futballal, annál nagyobb esélyük lesz bekerülni az NFL-be” – jegyezte meg Hooper.

„Szeretnénk segíteni az embereknek, hiszen ez még nálunk, játékosoknál is fontosabb. Az a célunk, hogy mindenhol megismerjék az amerikai futballt mint sportágat” – fogalmazott Moore. 

2020.09.18 08:26:52

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Miami a harmadik negyedet 37–17-re nyerte meg. A Boston ezt a mérkőzést is elrontotta.

2020.09.16 07:52:22

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Miami szenzációs végjáték után, hosszabbításban nyerte a Boston elleni keleti döntő első meccsét.

2020.09.14 07:29:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Megnyert mérkőzést engedett ki kezéből a második félidőre teljesen széteső Clippers.

2020.09.11 08:25:55

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Anthony Davis és LeBron James is dupla duplát hozott össze, bajban a Houston.

2020.09.08 15:31:39

Amerikai sportok BORBÉLY LÁSZLÓ

RAJT: 2.20! Alaposan megtizedelődő Patriots, masszív Ravens és Saints, 1/1-re pályázó nagymacskák.