NFL: őrségváltás – 13 év után véget ér Manning sorozata

Vágólapra másolva!
2017.11.28. 21:43
null
2004 novembere óta először nem Eli Manning lesz a Giants irányítója
Vasárnap 2004 novembere óta először nem Eli Manning lesz a kezdő irányító az NFL-ben szereplő New York Giantsben. A kétszeres Super Bowl-győztes sorozata 210 alapszakasz- és 12 rájátszásbeli mérkőzés után ér véget. Darren McFadden visszavonult.

Eli Manning 2004 november 21-én kezdett először, amikor újonc szezonjában váltotta Kurt Warnert.

Azóta a Giants minden egyes tétmeccsén ő volt az irányító, sorozatánál csak Brett Favre épített hosszabbat az NFL irányítói között: a legenda zsinórban 297 meccsen játszott kezdőként. Eli bátyja, Peyton Manning az alapszakaszban 208-ig jutott zsinórban, ezzel harmadik.

Manninggel a Giants az idén 2–9-es mutatóval áll, ezért Ben McAdoo vezetőedző elérkezettnek látja az időt arra, hogy más is szerepet kapjon a támadófal mögött.

Az Oakland Raiders ellen Geno Smith kezd, de még ebben a szezonban játszani fog az idén draftolt újonc Davis Webb is – közölte a Giants vezetőedzője.

„Ez nagyon nehéz, a legkeményebb napom a Giants játékosaként. De nem adom fel, megpróbálom kitalálni, hogy lehet-e visszaút. Nem tudom, hogy kell felkészülni egy ilyen helyzetre, de nyilvánvaló volt, hogy esélyt akarnak adni Davisnek, és csak azért nem akarok játszani, hogy a sorozatom folytatódjon” – mondta Manning.

Manning sorozata mellett egy karrier is véget ért: a Dallasból elbocsátott Darren McFadden futó bejelentette visszavonulását.

McFadden 2008-tól 2015-ig az Oakland játékosa volt, a legutóbbi két szezont Dallasban töltötte, 10 szezon alatt 103 meccsen 33 touchdownt ért el..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik