NFL: drámai végjátékban gyűrte le a 49ers a New Orleanst

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.12.08. 22:37
null
Bosszankodhat Drew Brees és a Saints, nagyszerű meccsen végül a 49ers nyert (Fotó: AFP, archív)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 14. fordulójának egyik legjobban várt rangadóján a San Francisco 49ers rendkívül izgalmas mérkőzésen győzte le a New Orleans Saintset. A Green Bay Packers és a Baltimore Ravens is nyert.

 

Sem pontszegénynek, sem unalmasnak nem nevezhetjük a meccs előtt egyaránt 10–2-vel álló Saints és 49ers előadását: a csapatok összesen 94 pontot tettek fel az eredményjelzőre, a találkozó pedig már az első pillanatoktól kiélezett volt – ahogy azt mindenki várta is.

A vezetést a Saints szerezte meg, s habár gyorsan egyenlített a San Francisco, Drew Breesék kétszer is elhúztak 13 ponttal. A második ekkora előny után viszont kétszer is megszerezték a vezetést a vendégek – a másodikhoz az is kellett, hogy Alvin Kamara összehozta a Saints idényének első elhagyott labdáját (fumble).

Drew Brees és Jimmy Garoppolo is 349 passzolt yarddal zárt – utóbbiban Emmanuel Sanders 75 yardos elkapása is benne volt.

Sanders 75 yardos elkapása

 

NFL on Twitter

@JimmyG_10 to @ESanders_10. 75 yards! The @49ers respond in a big way! #GoNiners #SFvsNO : FOX : NFL app // Yahoo Sports app Watch free on mobile: https://t.co/D5AfU98qAh https://t.co/WIvcs6zCyh



 

A Saints negyedik és 18-nál egy fake puntot is megpróbált – habár akadályozták az elkapásra készülő játékost, elmaradt a zászló, mivel a szabályok szerint punthoz való felállás esetén nem létezik ilyen szabálytalanság a védőknél. Maradjunk annyiban, sokan furcsállták, hogy egyáltalán létezik ilyen meghatározás, természetesen leginkább a New Orleans szurkolói.

Az ellenkező hazaiak ezt követően kettőzött erővel küzdöttek, ám jöhetett a 49ers – Garoppolo Kendrick Bourne-nak adott 6 yardos TD-átadásával már kilenc pontra hízott a különbség. A Saints közelebb zárkózott egy Michael Thomas-hatpontossal, és hiába rúgott még egy mezőnygólt Robbie Gould, Brees Tre’Quan Smithnek adott TD-passzával az egypontos előnyt is megszerezte a Saints – a kétpontos akció nem sikerült.

A 49ers támadhatott a győzelemért, George Kittle két elkapást is bemutatott, egy sisakráncigálás miatti büntetés miatt még közelebb jött a célterülethez a kaliforniai csapat, Robbie Gould pedig 30 yardról berúgta a sorsdöntő mezőnygólt, így a hihetetlen izgalmak végén a vendégek örülhettek – majdnem pont 49 egységet gyűjtve.

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN

A liga elitjébe tartozó Baltimore Ravens a 3 TD-passzt adó Lamar Jackson vezérletével legyőzte a bőrét olcsón nem adó Buffalo Billst. A marylandi gárda irányítója ezen a meccsen csatlakozott Michael Vickhez – az NFL történetében csupán ők ketten voltak képesek egy idényben 1000 yardot futni irányítóként.

A Green Bay Packers a vártnál talán szorosabb mérkőzésen, de végül két vállra fektette a Washington Redskinst – Rodgers helyett ezúttal elsősorban a másik Aaron – Jones – vitte a „sajtfejűek” szekerét támadásban 134 futott yarddal.

A Denver felülmúlta a múlt héten még New Englandet verő Houston Texanst, a Cleveland a Cincinnatit, a Minnesota a Detroitot gyűrte le. A Tampa Bay az Indianapolist múlta felül egy fordulatos találkozón – a Colts tíz- és tizennégy pontos előnyt is magáénak tudhatott.

Az edzőváltás után megújulni próbáló Carolina kétszer annyi pontot kapott az Atlantától, mint amennyit szerzett, míg a New York Jets eggyel verte meg a Miami Dolphinst.

NFL, ALAPSZAKASZ
14. FORDULÓ

Atlanta Falcons–Carolina Panthers 40–20
Buffalo Bills–Baltimore Ravens 17–24
Cleveland Browns–Cincinnati Bengals 27–19
Green Bay Packers–Washington Redskins 20–15
Houston Texans–Denver Broncos 24–38
Minnesota Vikings–Detroit Lions 20–7
New Orleans Saints–San Francisco 49ers 46–48
New York Jets–Miami Dolphins 22–21
Tampa Bay Buccaneers–Indianapolis Colts 38–35

KÉSŐBB
22.05: Jacksonville Jaguars–Los Angeles Chargers
22.25: Arizona Cardinals–Pittsburgh Steelers
22.25: New England Patriots–Kansas City Chiefs (Tv: Sport2)
22.25: Oakland Raiders–Tennessee Titans
Hétfő, 2.20: Los Angeles Rams–Seattle Seahawks (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik