Nem húzta tovább, a hatodik meccsen már továbbjutott a GSW

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2019.04.27. 08:59
null
Kevin Durant a nagyszünet előtt 38 pontig jutott
Kevin Durant újabb óriási meccset tett le az asztalra, a címvédő pedig ezúttal nem hibázott, győzött Los Angelesben és készülhet a Rockets elleni párharcára az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában.

 

NBA, RÁJÁTSZÁS

Los Angeles Clippers–Golden State Warriors 110–129

Durant megint megőrült, lezárta a Warriors. Az előző találkozón a 45 pontos playoff-karriercsúcsa kevés volt az üdvösséghez, úgyhogy Kevin Durant ezúttal megpróbált még egy lapáttal rátenni és egészen döbbenetes teljesítményt nyújtott, különösen az első félidőben. A GSW szupersztárja már a nagyszünetig beszórt 38 pontot (!), amelyre utoljára Charles Barkley volt képes egy playoff-mérkőzésen 25 évvel ezelőtt, majd a meccs végéig eljutott kereken 50 pontig, ami így természetesen új PO-karriercsúcsot is jelent számára - 15/26 dobása beakadt, közte 6/14 triplával, ráadásul mindezt 14/15 büntetővel, 6 lepattanóval és 5 gólpasszal is kiegészítette. Az ő varázslatos produkciója mellett hozzá tudott tenni Steph Curry (24 pont, 8/14 mezőnyből, 6-6 lepattanó és gólpassz), a tripla-duplázó Draymond Green (16 pont, 14 lepattanó, 10 gólpassz), valamint a padról 15 ponttal és all-around játékkal beszálló Andre Iguodala is, úgyhogy az első negyedben futott 21-5-ös roham után már kézben tartották a találkozót. Voltak látványos megoldásaik, jó pár alley-oopot is láthattunk tőlük, de Steve Kerr most a masszív előny (a nagyszünetben 19 volt közte, később lett belőle 24 is) ellenére nem engedte hátradőlni övéit és végig a kezdőt hagyta fent - Durant például 42 percet játszott, most nem jutott neki pihenő. Ezzel viszont sikerült lezárniuk ezt a váratlanul hosszúra nyúló párharcot és készülhetnek arra a Houstonra, amely már napok óta pihen, illetve "megelőlegezve a bizalmat" a GSW otthonában edz...

Vége. Ezen az estén nem tudott igazán partiban lenni a Clippers, a meccset kezdő 18-8-as és a harmadik negyedet indító 17-10-es etapjukat leszámítva alárendelt szerepet játszottak a hazaiak - védekezésben csak asszisztáltak Durant parádéjához, támadásban pedig Danilo Gallinarit (29 pont, 11/24 mezőnyből) és az újonc Shai Gilgeous-Alexandert (22 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 8/14 mezőnyből) leszámítva besültek a fegyvereik. Egy jó Lou Williams és egy jó Montrezl Harrell nélkül viszont nem lehetett sok esélyük, márpedig a center teljesen eltűnt (10 pont, 4/7 mezőnyből), a hátvéd pedig gyakorlatilag mindent kihagyott, értelmezhetetlen, 3/21-es mezőnymutatóval és -28-as +/- mutatóval zárta az estét. Ezzel nem lehetett mit kezdeni, Doc Riversék szezonja így véget ért, de többszörösen is felülteljesítették az elvárást, úgyhogy bár otthon nem nyertek playoff-meccset, így is büszkén mehetnek nyaralni.

A Clippers legjobb dobói: Gallinari 29/9, Gilgeous-Alexander 22/6, Beverley 11/3
A Warriors legjobb dobói: Durant 50/18, Curry 24/6, Green 16

A párharc végeredménye: 4–2 a Warriors javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik