Nehezebben, de a másodikat is megnyerte a Warriors

Vágólapra másolva!
2019.05.17. 09:40
null
Seth Curry (16) és Steph Curry (37) összesen 53 pontot szereztek, ez a második legtöbb dobott pont egy testvérpár által az NBA–rájátszásnak történetében (Fotó: Twitter/NBA)
A nagyszünetben még tizenöt ponttal vezetett a Portland, de a harmadik negyedben, majd a végjátékban a maga javára döntötte el a küzdelmet a címvédő, ezzel 2–0-s előnybe került az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati döntőjében.

 

Golden State Warriors–Portland Trail Blazers 114-111

Nagy hátrányból, szoros végjátékban nyert a Warriors. Ezúttal egyáltalán nem a legutóbbi sima győzelmet ismételte meg a GSW, az első félidőben olyan puhán védekezett Steve Kerr csapata, hogy nagyon komoly hátrányba sodorta magát – szinte végig csak üldözte a Portlandet, volt már 17 pontos lemaradásban is, a nagyszünetben kereken 15-tel égett. A fordulás után aztán felrázta övéit Kerr, hátul feljebb kapcsoltak, elöl pedig Steph Curry és Klay Thompson nagy dobásaival elkezdték eltüntetni a hátrányt, ami olyan jól sikerült, hogy még a harmadik negyedben vissza is jöttek egálra – a csarnok tombolt, de a Blazers elállította a vérzést és a záró etapban ismét visszavette az irányítást. 94–102 után azonban elindított még egy nagy rohamot a GSW, egy 1–0-s futással, 110–108-nál sikerült is fordítaniuk, de itt Seth Curry egy nagy triplával még válaszolt – az utolsó percben azonban kétszer is büntetett a Curry, Green pick-and-roll a hazaiak részéről, míg a túloldalon előbb McCollum hibázott dobást, majd az utolsó támadásnál Andre Iguodala elvette a labdát Damian Lillardtól, ezzel dőlt el a küzdelem. Összességében nagy hátrányból kellett felállnia a Golden State-nek, de a második félidőben már jobb volt ellenfelénél, a végjátékban pedig szinte tökéletesen hajtotta végre a feladatát, így a parádézó (37 pont, 8 lepattanó, 8 gólpassz) Steph Curry, a remeklő Klay Thompson (24 pont, 4/8 tripla) és az elöl-hátul villogó Draymond Green (16 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz, 5 blokk) vezetésével behúzta a második győzelmét is, ezzel megvédte a pályaelőnyét – most költöznek a felek Portlandbe, ahol a hivatalos tájékoztatás szerint továbbra is nélkülöznie kell a Warriorsnak Kevin Durantet.

Nem ért végig a Blazers. Az első félidőben nagyon ment a vendégek szekere, a védekezésük is jobban nézett ki, mint legutóbb, de főleg támadásban „szabadultak fel” – a GSW tíz eladott labdájából is dobtak 18 pontot a nagyszünetig, de a Lillard, McCollum páros védelembontásai amúgy is jól működtek, a két negyed alatt beszórt 65 pont is ezt bizonyította. A fordulás után aztán előbb Steph Curry termelt zsinórban nyolc egységet, majd Klay Thompson melegedett be és szórt 13-at, ezzel egál lett a meccs és bár erre még tudtak válaszolni Harklessék, a hajrában egyszerűen túl sokat hibáztak – védekezésben képtelenek voltak megállítani a Warriors alapjátékait, Lillard elöl-hátul rontott egymás után többször és a fél perccel a vége előtt kimaradó McCollum-dobás is jelentősen csökkentette az esélyeiket. Összességében Lillard (23 pont, 10 gólpassz, 6/16 mezőnyből) és McCollum (22 pont, 9/23 mezőnyből) sem tudott megőrülni és bár a padról Rodney Hood mellett Seth Curry (16 pont, 4/7 tripla, 4 labdaszerzés) is jól szállt be, túldobni egyszerűen nem tudták a GSW-t, főleg nem clutch helyzetben. Bőven volt esélyük a bravúrra, de az első félidőben megszerzett előnyükkel nem tudtak végigérni, úgyhogy üres kézzel térhetnek haza, ahol a harmadik meccsen már győzelmi kényszerben lépnek pályára – ha ott sem nyernek, akkor gyakorlatilag véget ér a szezonjuk.

A Warriors legjobb dobói: Steph Curry 37/12, Thompson 24/12, Green 16
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 23/15, McCollum 22/9, Seth Curry 16/12

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Golden State Warriors–Portland Trail Blazers 114–111 (
29–31, 21–34, 39–24, 25–22)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Warriors javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik