Négygólos hátrányból fordított a Sharks

Vágólapra másolva!
2011.04.20. 09:37
null
A Sharks nagyszerű feltámadás után győzelmet ünnepelhetett (Fotó: Reuters)
A Chicago Blackhawks három elveszített mérkőzés után 7–2-re győzött a Vancouver Canucks ellen hazai pályán az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a Nyugati főcsoport negyeddöntőjében. A címvédő a sérüléséből visszatért Dave Bolland vezetésével nyert, aki gólja mellett három asszisztot is adott. A San Jose Sharks négygólos hátrányba került a Los Angeles Kings ellen, de egyenlített, és a ráadásban 6–5-re győzött.

LOS ANGELES KINGS–SAN JOSE SHARKS 5–6 – H. U.

A Los Angelesnek a 4–0-s vezetés sem volt elég a győzelemhez a San Jose ellen hazai pályán, a vendégek ugyanis a rendes játékidőben egyenlítettek, majd a hosszabbításban meg is nyerték 6–5-re a találkozót.

A hazaiak háromgólos előnyre tettek szert az első harmadban, majd a második játékrészben hét gól is született, de az ötször betaláló Sharks fél perccel a harmad vége előtt már egyenlített. Az utolsó harmad nem hozott találatot, majd a ráadásban Devin Setoguchi volt eredményes.

„Ez az a meccs, amire nem számít az ember. Nem hinném, hogy lesz alkalmunk még ilyen találkozót játszani. Nagyon szerencsések voltunk, hogy sikerült visszakapaszkodnunk ekkora hátrányból. Nagyon örülünk a sikernek, de tudjuk, hogy nem lesz még egyszer ekkora szerencsénk" – mondta Todd McLellan, a San Jose edzője.

A párharcban 2–1-re vezető Sharks ezzel másodszor győzött a ráadásban a Kings ellen, miután az első meccsét 3–2-re nyerte meg a hosszabbításban.

CHICAGO BLACKHAWKS–VANCOUVER CANUCKS 7–2

A Chicago hárította a Vancouver első meccslabdáját: a címvédő három elbukott találkozó után ötgólos győzelemmel vágott vissza a Canucksnak: 7–2-re nyert.

A Blackhawks sikerében óriási szerepe volt a legutóbbi 17 meccset sérülés miatt kihagyó Dave Bollandnek, aki gólt szerzett és három gólpasszt is adott a találkozón, és ezzel az már biztossá vált, hogy a címvédő chicagóiakat nem söprik ki szégyenszemre a playoff első körében.

„Nehéz volt újra jégre lépni. Nem volt könnyű egy hónap kihagyás után kimenni, és figyelni arra, hogy fejben és fizikailag is minden rendben legyen. Nem gondoltam volna, hogy négy pontig jutok. Csak a sikerben bíztam, de mind a kettő összejött" – mondta Bolland.

A Canucksnak magyar idő szerint csütörtök éjjel Vancouverben nyílik ismét lehetősége, hogy biztosítsa a helyét a Nyugati főcsoport elődöntőjében.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Chicago Blackhawks–Vancouver Canucks 7–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Vancouver javára
Los Angeles Kings–San Jose Sharks 5–6 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a San Jose javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik