Negyedszer a liga legjobbja Peyton Manning

Vágólapra másolva!
2010.01.09. 17:05
null
Most Valuable Peyton (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Indianapolis Colts irányítója, Peyton Manning nyerte az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) legjobb játékosának járó MVP-díjat. A sztárquarterback pályafutása során negyedszer részesült az elismerésben.

Nem saját poén: több nemzetközi hírportál felveti annak a lehetőségét, hogy a liga alapszakaszának legjobb játékosát (MVP) a jövőben ne Most Valuable Playernek, hanem Most Valuable Peytonnak hívják. Az AP hírügynökség szavazásán ugyanis ezúttal is az Indianapolis Colts sztárirányítója, Peyton Manning végzett az élen.

Ötven szakíró szavazhatott, az idősebb Manning fivérre 39 és „felen" adták le voksukat, míg a második helyezett Drew Brees (New Orleans Saints) 7 és fél szavazatot kapott.

A Coltsot ezúttal is a rájátszásba vezető QB pályafutása során negyedszer kapta meg a díjat. Korábban 2003-ban, 2004-ben és 2008-ban részesült az elismerésben. Ezzel minden idők legeredményesebb játékosa lett e tekintetben, megelőzve a három elsőséget számláló Brett Favre-ot.

Manning a 2009-es szezon alapszakaszában 4500 yardot és 33 touchdownt passzolt. Csapatával megnyerte első 14 meccsét, majd miután biztossá vált, hogy az Amerikai főcsoportban a rájátszásban valamennyi mérkőzését hazai pályán játssza a Colts, már „nem erőltette" annyira a játékot. Pontosabban Jim Caldwell vezetőedző óvta legnagyobb sztárját a sérüléstől.

Az említett két játékoson kívül a San Diego Chargers irányítója, Philip Rivers és a Minnesota Vikings QB-je, Brett Favre kapott még – két, illetve egy – szavazatot.

SZAVAZÁS

Ön kinek adta volna az MVP-címet?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik