Negyedszer is Warriors: Houstonban jutott döntőbe a GSW

Vágólapra másolva!
2018.05.29. 07:43
null
A Golden State zsinórban negyedszer jutott be a nagydöntőbe (Fotó: Twitter)
Egy félidőt bírt a Rockets, aztán a harmadik negyedben megsorozták ellenfelüket Steph Curryék, így sorozatban negyedszer lesznek ott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) döntőjében.

 

Houston Rockets–Golden State Warriors 92–101

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

A „gyenge dobószázalék” nem elég erős kifejezés. Kiválóan kezdett a Chris Pault ezúttal is nélkülöző Houston, az első félidőben nagyrészt az történt a pályán, amit a hazaiak akartak, és már 15 ponttal is vezettek – Harden, illetve Godon is villogott, de Capela is elemében volt a festékben. Aztán jött a fordulat és a harmadik negyedben 0/14-et dobott a társaság a triplavonalon túlról, összességében 1/21-gyel zárták a második félidőt Mike D'Antoni játékosai, így egyszerűen nem lehetett nyerni – nem kerültek ugyan nagy hátrányba, csak tíz pont körüli előnnyel vezetett a Warriors, innen visszajöttek még hat-hétre is Hardenék, de kinti dobás nélkül most ez volt tőlük a maximum. A 33–15-re elvesztett harmadik negyed megpecsételte a sorsukat, így hiába kezdtek jól most is, ahogy legutóbb, ezúttal is alulmaradtak – Harden (32 pont, 12/29 mezőnyből, 2/13 tripla, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Gordon (23 pont, 9/22 mezőnyből, 2/12tripla, 6 gólpassz) ennyire volt képes Paul nélkül. A texasiak így hiába vezettek 3–2-re a párharcban, az utolsó két mérkőzésen kevésnek bizonyultak, és a pályaelőny ellenére nem tudták megállítani a címvédőt, számukra itt ért véget a szezon.

Negyedszer is Warriors. Sorozatban negyedszer jutott el a nagydöntőig Steve Kerr csapata, pedig az első félidőben ezúttal is bajban volt még a gárda: támadásban nagyon akadozott a gépezet és csak Kevin Durantben bízhattak, míg védekezésben nem nagyon tudtak mit kezdeni Hardennel és a Rockets tűzerejével. A fordulás után azonban minden megváltozott, már-már szokásos módon „megőrültek” a harmadik negyedben Curryék, a kétszeres MVP egymaga 14 pontot szórt ebben a játékrészben és a vendégek alaposan megsorozták a Houstont. Az pedig szintén az ő ügyüket segítette, hogy a hazaiak sorozatban 27 (!) triplát dobtak mellé a második negyedtől kezdve. A záró etapban már ők voltak felül és minden Rockets-dobásra válaszolni tudtak, így a remeklő Durant (34 pont, 11/21 mezőnyből, 5/11 tripla, 5-5 lepattanó és gólpassz, 3 blokk) és Curry (27 pont, 10/22 mezőnyből, 7/15 tripla, 9 lepattanó, 10 gólpassz, 4 labdaszerzés) vezérletével megtartották előnyüket és megnyerték a hetedik, mindent eldöntő meccset. Most készülhetnek egymás után negyedszer is LeBron James és a Cleveland ellen.

A Rockets legjobb dobói:Harden 32/6, Gordon 23/6, Capela 20
A Warriors legjobb dobói:Durant 34/15, Curry 27/21, Thompson 19/9

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 7. MÉRKŐZÉS
Houston Rockets–Golden State Warriors 92–101 (24–19, 30–24, 15–33, 23–25)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Golden State-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik