NBA: újabb meglepetés, a Hornets legyőzte az LA Lakerst

Vágólapra másolva!
2011.04.18. 00:19
Újabb meglepetés az NBA rájátszásában: a Los Angeles Lakers is vereséggel kezdte a főcsoport-negyeddöntőt, miután hazai pályán tulajdonképpen simán alulmaradt a New Orleans Hornetsszel szemben.

A nyugati főcsoportelső San Antonio Spurs után kikapott hazai pályán a főcsoportmásodik Los Angeles Lakers is: a kaliforniaiakat a szinte végig vezető New Orleans Hornets verte meg a STAPLES Centerben 109–100-ra.

A mérkőzésen a zseniálisan játszó (33 pont, 14 assziszt, 7 lepattanó, 4 labdaszerzés) Chris Paul vezette Hornets az első negyed néhány percét leszámítva végig a kezében tartotta az irányítást.

A New Orleans-i csapat hiába büntetőzött gyengén – játékosai tízszer is hibáztak a vonalról –, ezt kompenzálni tudta labdaszerzésekkel és jobb palánk alatti játékkal. A Lakers legeredményesebbje Kobe Bryant volt (34 pont). A Los Angeles-iek problémáit nagyban a „kiszolgáló legénység" teljesítménye okozta: a kispadról nem jött sok segítség – a cserejátékosok párharcát 39–21-re nyerte meg a Hornets –, ráadásul betlizett a kulcsember Pau Gasol is, aki mindössze nyolc pontig jutott.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Los Angeles Lakers (2.)–New Orleans Hornets (7.) 100–109
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–1
KORÁBBAN
San Antonio Spurs (1.)–Memphis Grizzlies (8.) 98–101
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik