NBA: győzött a ligaelső otthonában az életéért küzdő Brooklyn

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2019.04.07. 08:54
null
Spencer Dinwiddie tíz ponttal segítette a Brooklynt (Fotó: Twitter)
Jobban akarta a sikert a Nets, mint az Antetokunbo nélküli Milwaukee az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján, így D'Angelo Russellék fontos győzelmet arattak az első kiemelt csarnokában – közben sima győzelemmel törte meg vereségszériáját a Philadelphia, a Chicago volt az áldozat.

 

 

Milwaukee Bucks–Brooklyn Nets 128–133

Jobban akarta a Brooklyn. Amíg a hazaiak a legminimálisabb tét nélkül kosárlabdázhatnak az alapszakasz végén, hiszen már bebiztosították az első kiemelésüket, a vendégeknek minden meccs élet-halál harc a playoffba kerülésért, ez pedig ezen az összecsapáson is meglátszott. A Nets nagy energiával kezdett és elvitte az első negyedet, majd jött egy hullámvölgye és csak egy ponttal vezetett a nagyszünetben, de a fordulás után ismét felszívta magát és tizenegy egységgel nyerte a harmadik játékrészt – összességében szinte végig előrébb járt, de mivel nem tudta lezárni az estét, így kiélezett lett a végjáték. Itt azonban megint ők bizonyultak erőszakosabbnak, két támadópattanó után Joe Harris bevert egy clutch hármast másfél perccel a vége előtt, ezzel lett 128–131, majd két kimaradó Bucks-büntető után D'Angelo Russellnek volt egy betörése és egy clutch kettese – ezt még megtetézték egy újabb támadópattanóval, úgyhogy végül behúzták a találkozót. Az említett Russell (25 pont, 10 gólpassz, 10/15 mezőnyből, 3/4 tripla) extrája mellett Caris LeVert (24 pont, 6 gólpassz, 4/5 tripla) és az óriási rutint, valamint rengeteg nagyon fontos játékot szállító Jared Dudley (16 pont, kulcs támadópattanó, gólpassz, védekezés) emelhető ki, ezzel a győzelemmel újra hatodikak Keleten és már csak két meccsük van hátra, eggyel kevesebb a vereségük, mint a kilencedik Miaminak.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu
A 60 győzelem azért kéne. Eric Bledsoe azt mondta a meccs után, hogy bár biztos a pályaelőnyük mindenki ellen a playoffban, de azért a 60 győzelmet szeretnék elérni, ehhez pedig egy találkozót még meg kellene nyerniük – két lövésük van még erre, most ugyanis nem voltak hozzá elég élesek. A „szokásos” sérültek mellett most Jannisz Antetokunbo sem játszott, ő sem 100 százalékos és inkább nem kockáztattak vele, Mike Budenholzer pedig egyébként sem erőltette túl játékosait, csak Bledsoe és Connaughton töltött a parketten 30 percnél többet – ezzel együtt voltak remek időszakaik, amikor ők voltak a jobbak, de éppen a legvégén hibáztak nagyokat. Az utolsó két percben Middleton lépéshibát vétett, Brown mindkét büntetőjét elrontotta, engedtek három támadópattanót és ezek a hibák most nem férhettek bele, így ezúttal vereséget szenvedtek – a hatvanas határt a Hawks, vagy a Thunder ellen érhetik el még idén.

A Bucks legjobb dobói: Bledsoe 33/15, Middleton 24/6, Hill 14/6
A Nets legjobb dobói: Russell 25/9, LeVert 24/12, Dudley 16/6

Chicago Bulls–Philadelphia 76ers 96–116

Most nem szórakozta el a Sixers. Az utóbbi időben el-elengedett meccseket a Philly, főleg idegenben, a liga jelenleg talán leggyengébb együttesével szemben viszont nem tehette meg, főleg úgy, hogy a keleti harmadik hely bebiztosításához szüksége volt még háromból két győzelemre. Az egyiket most különösebb gond nélkül kipipálhatta, bár Jimmy Butler nem játszott, de a többiek intézték, amit kellett, a nagyszünetben ugyan még csak nyolc pont volt a vendégcsapat előnye, de a harmadik negyedet megnyomták és húsz egység körülire növelték a különbséget, ezzel eldöntötték a találkozót. Joel Embiid belül (20 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz, 3 blokk, 28 perc), JJ Redick a periméteren (23 pont, 4/7 tripla, 24 perc) ficánkolt, a padról pedig 30 pontot termelt a három cseremagas, Marjanovics, Bolden és a nemrég leigazolt Greg Monroe – valamint Tobias Harris és Ben Simmons is hozzátette a magáét, összességében három vereség után könnyedén hozták a kötelezőt és készülhetnek a Miami elleni, ennél minden bizonnyal nehezebb ütközetre.

Csak a végét várják Chicagóban. Onnantól, hogy elkapta a sérüléshullám az éppen összeálló kezdőötöst, már nem nagyon érdekel a szezon senkit a Bullsnál a frissen leigazoltakat és az előtérbe kerülőket leszámítva – csak ők pedig nincsenek azon a szinten, hogy eredményeket érjenek el. Most már az exkörmendi Walter Lemon Jr. is gyenge volt, 16 mezőnykísérletből hozott össze nyolc pontot és egyedül JaKarr Sampson (29 pont, 8 lepattanó, 2 blokk, 11/17 mezőnyből) számait lehet kiemelni – következőleg fogadják a New Yorkot, aztán jön a Sixers elleni visszavágó, ennyi maradt nekik hátra az idényből.

A Bulls legjobb dobói: Sampson 29/3, Luwawu-Cabarrot 14/3, Lemon 8, Harrison 8/6, Lopez 8
A 76ers legjobb dobói: Redick 23/12, Embiid 20, Harris 16

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik