NBA: Juwan Howard tizennégy évet várt, hogy Miamiba igazolhasson

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 09:42
Juwan Howard személyében kedden újabb tapasztalt játékos szerződtetését véglegesítette az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő, új igazolásai révén a következő szezonnak az egyik fő bajnokesélyesként nekivágó Miami Heat.

A négyes és ötös poszton egyaránt bevethető Juwan Howard fénykorában, 1996-ban egyszer már aláírt a Heatnek, ám a liga megvétózta a hét évre szóló, 100 millió dolláros szerződést, mert a csapat túllépte volna a fizetési plafont.

Akkoriban Pat Riley – még vezetőedzőként – Alonzo Mourning, Juwan Howard belső párost álmodott magának, s bár le kellett tennie e tervéről, most, immár általános menedzserként végül szerződtethette Howardot, akire 37 évesen hasznos kiegészítő emberként számít.

A legutóbb Portlandben játszó Howardnak a következő lesz a 17. NBA-idénye. A liga aktív kosarasai közül ő játszotta a negyedik legtöbb alapszakasz-mérkőzést (1116), ám mindössze 29 playoffmeccse (9 győzelem, 20 vereség) van, ebből következően bajnoki címe egy sincs – őt ez a hiány motiválja a floridai kalandra, amelyet az úgynevezett veteránminimumért vállalt.

LeBron James, Chris Bosh, Zydrunas Ilgauskas és Mike Miller után Howard a floridai „szupercsapat" ötödik fontos nyári igazolása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik