HIRDETÉS
HIRDETÉS
Itt van Amerika
nemzetisport.hu 2018.02.13 19:10 Frissítve: 2018.02.13 19:10

NBA: jófej vagy tiszteletlen? – ezt találta ki a GSW edzője

A Golden State Warriros folytatta remeklését az NBA alapszakaszában, a hétfői játéknapon 129–83-as megsemmisítő verést mért a Phoenix Sunsra. A mérkőzés azonban mégsem a nagy különbségről, vagy a lenyűgöző játékról maradt emlékezetes, hanem Steve Kerr, a GSW vezetőedzőjének sokakat megosztó pedagógiai húzásáról.

HIRDETÉS
Steve Kerr jó kapcsolatot ápol a játékosaival, ám többek szerint túlzás volt a legutóbbi húzása


Steve Kerr a címvédő Golden State Warriors vezetőedzője néhány nappal ezelőtt rekorder lett – az NBA-ben ő érte el leggyorsabban a 250 győzelmet. Kritikus hangok azt mondják, nincs nehéz dolga a trénernek, ilyen játékosokkal bárki elérné ezt. Nos, a 52 éves szakember olyat húzott, amivel még jobban ráerősített a kétkedők véleményére.

A Phoenix Suns elleni alapszakaszmeccsen ugyanis nem sokat csinált Kerr, inkább a játékosaira (többek között Andre Iguodalára, Steph Curryre és Draymond Greenre) hagyta az időkéréseket, megengedte nekik, hogy ők irányítsák egymást. Mondani sem kell, ezúttal is két szemszögből lehet nézni az egyébként is sokakat megosztó GSW, és annak edzője cselekedetét.

„Tiszteletlen volt – mondta dühösen Troy Daniels, a Suns játékosa. – Nem lehet nehéz ezeket a játékosokat edzeni, bárki képes lenne rá.”

Daniels csapattársának, Jarred Dudleynak sem tetszett a húzás, igaz, ő önkritikus is volt.

„Nem mutattak felénk tiszteletet, de az az igazság, hogy nem is érdemeltük meg. Ha folyton negyvennel kapunk ki, továbbra is semmibe fognak venni minket.”

A legjózanabbul a Phoenix sztárja, a 21 éves Devin Booker látta a történteket.

„Kétfelől nézhetjük a dolgot: mondhatjuk, hogy tiszteletlen volt, de azt is, hogy ez egy jó módszer – fejtette ki a véleményét Booker.Ha edző lennék, én is kipróbálnám, szóval szerintem nem volt ezzel probléma, még ha sokan azt is mondják. Steve egy laza fickó, jó kapcsolata van a játékosaival. Ugyanakkor, ha nem lenne négy all-star játékosa, nem hiszem, hogy ezt megtette volna.”

 
A Kerr-sztori: triplarekorderből a GSW pedagógusává

Természetesen az edző is megmagyarázta a történteket.

„Nem arról volt szó, hogy ne tiszteltük volna az ellenfelünket. Az utóbbi egy hónapban egyszerűen nem tudtam megértetni magamat a csapattal, nem jutott el hozzájuk a kéréseim. A játékosok, és én is belefáradtam a saját hangomba. Úgy gondoltuk az edzői stábbal, hogy ez egy jó este lehet arra, hogy kicsit felkavarjuk az állóvizet, és a játékosok jól reagáltak rá.”

A Warriors 44–13-as mérleggel vezeti a ligát – ki-ki döntse el maga, hogy ez mennyire Steve Kerr érdeme.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.02 09:56:09

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Gyerekkorában pocsolyavizet kellett innia, iskola helyett a földeken dolgozott, végül mégis szupersztár lett.

2018.08.02 11:02:05

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Temérdek aktív vagy korábbi amerikai sportoló mutatta meg tehetségét a mozivásznon.

2018.07.31 23:03:16

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL Jeff Bercovici amerikai újságíró arra kereste a választ, mennyiben genetikai adottság, s mennyiben a sportszakmai képzés, a gyógyszerezés és a technika fejlődése áll a szokásosnál jóval hosszabb sportpályafutások hátterében.

2018.07.05 13:06:09

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Az 55 éves Bobby Bonilla úgy kap évi több mint egymillió dollárt a Metstől, hogy meg sem kell mozdulnia.

2018.07.04 22:41:17

Amerikai sportok T. D.

James belátta, hogy extraklasszis teljesítménye is kevés a GSW legyőzéséhez – ezt is észben tartva döntött.

HIRDETÉS
HIRDETÉS