NBA: ittas sofőrrel ütközött, véget érhet a játékos pályafutása

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.21. 10:28
null
Lehet, hogy Chandler Parsonst már nem látjuk az NBA-ben kosarazni (Fotó: AFP, archív)
A tengerentúli profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Atlanta Hawks játékosa, Chandler Parsons nemrég autóbalesetet szenvedett. Az elszenvedett sérülések miatt kérdéses, hogy képes lesz-e karrierje folytatására.

A 31 éves bedobó múlt szerdán, helyi idő szerint kevéssel 14 óra előtt szenvedett autóbalesetet a Georgia állambeli Brookhavenben, Atlanta szomszédságában – írja a CNN és az ESPN. Ekkor még csak annyit lehetett tudni, hogy edzés után történt az eset, illetve azt is, hogy az NBA agyrázkódási protokollján megy majd át a játékos.

Hétfőn azonban a játékost képviselő, Morgan & Morgan nevű jogi cég közölte, hogy Parsons súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett – agyi traumáról, nyaki gerincsérülésről és vállsérülésről van szó. A három autót érintő balesetet okozó, meg nem nevezett sofőr elismerte, hogy ittasan vezetett az ütközéskor – le is tartóztatták.

Parsons szerencsére magánál van, már egy orvosi csapattal dolgozik a gyógyuláson, ám nem biztos abban, hogy képes lesz újra pályára lépni az NBA-ben – a jogi cég közleménye szerint is játékoskarriert fenyegető sérülésekről van szó.

A floridai születésű játékost 2011-ben választotta ki a játékosbörzén a Houston Rockets, az ott töltött három év után két esztendőt a Dallas Mavericksben, hármat a Memphis Grizzliesben töltött – 2019-ben érkezett Atlantába. Ebben az idényben még csak öt találkozón léphetett a parkettre, összesen 440 alapszakaszmeccse van az NBA-ben.

Chris Haynes on Twitter

Chandler Parsons hires Morgan & Morgan after being struck by individual who's charged with DUI, according to attorney. Parsons suffered "multiple severe and permanent injuries including a traumatic brain injury, disc herniation and torn labrum." His return to play is unclear.

Chris Vivlamore on Twitter

Full story: Hawks' Chandler Parsons hires attorney following car accident. https://t.co/ZxzIPAi4jQ



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik