NBA: tripla dupla és 7–0-s hajrá döntött az ünnepi rangadón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.25. 23:54
null
Jordan Bell látványos kosarakkal nyolc pontig jutott
Az utolsó két percben csak a Golden State Warriors szerzett pontot, így megnyerte a Cleveland Cavaliers elleni szoros rangadóját az NBA hagyományos karácsonyi játéknapján. A Philadelphia New Yorkban diadalmaskodott.

Hiába ért el rendkívüli mutatókat Enes Kanter, 31 pontjával és 22 lepattanójával sem tudta győzelemre segíteni a New York Knickst a Philadelphia ellen az NBA karácsonyi játéknapjának nyitó mérkőzésén.

Arra, hogy karácsonyi mérkőzésen valaki 30 pontig és 20 lepattanóig jusson, csak ötször volt példa. Háromszor Wilt Chamberlain, egyszer-egyszer Bill Russell és Bob Lanier érte el a bravúrt. A 20, 20-as produkcióra is 31 évet kellett várni, Moses Malone 1986-ban ért el ilyen mutatót.

A 76ers a 25 pontot és 16 lepattanót jegyző Joel Embiid és a 24 pontos J. J. Redick vezérletével nyert New Yorkban.

Amire 31 évet kellett várni, kis híján kétszer is összejött egy nap, ugyanis a clevelandi Kevin Love 31 pontja mellett 18 lepattanóval zárt a Golden State elleni szuperrangadón. S Kanterhez hasonlóan Love is vesztes csapat tagja volt.

A zsinórban a harmadik karácsonykor összecsapó Warriors és Cavaliers mérkőzése két perccel a vége előtt 92–92-re állt, de ezt követően csak Klay Thompson dobott kosarat. Triplájával és négy büntetőjével 99–92-re nyert a sérült Steph Curryt továbbra is nélkülöző Warriors.

A Curry nélkül a nyolcadik meccsét is megnyerő kaliforniai csapatban idei első, karrierje 20. tripla dupláját jegyezte Draymond Green. A 12 pontot, 12 lepattanót és 11 asszisztot jegyző Green mellett a 27 pontos Kevin Durant volt a LeBron Jamest 20 ponton tartó GSW vezére.

NBA, ALAPSZAKASZ
New York Knicks–Philadelphhia 76ers 98–105
Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 99–92

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik