NBA: Harden bánta minden idők egyik legnagyobb bírói hibáját – videó

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.12.04. 18:42
null
James Harden volt a bírói baki elszenvedője (Fotó: Getty Images)
Egészen érthetetlen játékvezetői tévedés feszélyezte az NBA legutóbbi játéknapján a Houston Rockets és a San Antonio Spurs összecsapását.

Mint megírtuk, a találkozót a Spurs nyerte meg kétszeri hosszabbítás után 135–133-ra – igen ám, de a mérkőzés nem a végeredmény, sőt, nem is James Harden 50 pontja miatt marad emlékezetes, hanem egy óriási játékvezetői tévedés miatt, ami után áll a bál az NBA-ben.

Történt ugyanis, hogy a negyedik negyedben 102–89-es állásnál James Harden labdát szerzett, és senkitől sem zavartatva zsákolással fejezte be a támadást, csakhogy a kosarat nem adták meg, mivel a játékvezetők szerint nem volt bent a labda!



A valóságban viszont egyértelmű kosárról volt szó, csak Harden zsákolása után a hálóról visszaperdült a labda a gyűrűre, így a bírók vélhetően azt hitték, hogy a kísérlet egyszerűen nem jött össze. Harden és a houstoniak heves reklamálásba kezdtek, csakhogy eközben meg lejárt a szabályok szerinti 30 másodperc, a feltételezett téves ítélet után ugyanis ennyi idő áll rendelkezésére a vezetőedzőnek, hogy az eset visszanézését kérje.

Az ítélet így az lett, hogy nem kosár, a mérkőzést pedig utóbb elveszítette a Rockets, amely a hírek szerint most azt várja a ligától, hogy vagy őt hozza ki győztesnek, vagy játszassa újra a rendes játékidő utolsó 7:50 percét, különben hivatalos panaszt nyújt be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik