NBA: Dwight Howard csak egy csapatba vágyik, s ez a Nets

Vágólapra másolva!
2012.07.02. 20:01
Dwight Howard, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legnagyobb csillaga a Brooklyn Nets soraiban kívánja folytatni pályafutását – erősítette meg a korábbi sajtóértesülést Rob Hennigan, a játékost foglalkoztató Orlando Magic új általános menedzsere.

Hennigan még pénteken találkozott a gerincsérvvel operált kosarassal, aki – ahogyan korábban más orlandói vezetőknek is egyértelművé tette – neki is elmondta: szeretné, ha a Magic elcserélné őt.

Újdonság, hogy a korábban több csapatot is célállomásként megjelölő center ezúttal kijelentette: már csak egy csapat szerepel a kívánságlistáján – s ha egy csereügylet során nem kerülhet oda, akkor nem ír alá semmit, végigjátssza a következő szezont, majd a jövő nyáron szabadügynökként hagyja el a floridaiakat.

A 26 éves kosaras nem mondta ki a csapatnevet a Yahoo! Sportsnak vasárnap adott exkluzív interjújában, ám ezt Hennigan most megtette helyette.

Howard az interjúban hamis információnak minősítette, hogy zsarolással vádolta volna meg az őt a megegyezés felé terelő orlandói vezetőket, egyúttal elkeserítőnek nevezte, hogy volt, aki a mostani sérülését színleltnek vélte, mondván: így akart kellemetlenkedni csapatának.

A hatszoros All Star, az idény legjobban védekező játékosának három alkalommal megválasztott Howard nyolc évet húzott le eddigi egyetlen NBA-csapatában, az Orlando Magicben.

A Nets eddig New Jersey Nets néven működött, ám a következő szezont egy vadonatúj brooklyni csarnokban, Brooklyn Nets néven kezdi meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik