NBA: Dennis Rodman nem hitt benne, mégis halhatatlan lesz

Vágólapra másolva!
2011.04.05. 09:46
A sportág több nagyszerű alakjával egyetemben a balhéiról is nevezetes Dennis Rodman is bebocsátást nyer augusztusban a Kosárlabda Hírességek Csarnokába – derült ki a kiválasztottak hétfői hivatalos bemutatásakor.

„Végigtekintettem az általam megtett úton, és arra jutottam, hogy engem nem fognak beengedni" – mondta a botrányairól is elhíresült Rodman, aki először tréfának vélte, hogy ő is a jelöltek között van.

„S tessék, mégis szemet hunytak a rengeteg negatívum felett, és azt mondták, ez az ember egy kicsit mégiscsak hozzájárult a játék megváltoztatásához. Nem voltam ponterős, nem voltam a legkiválóbb sportoló, de tagja voltam a gépezetnek" – mondta a Detroittal és a Chicagóval összesen öt NBA-bajnoki címet szerző, az év legjobban védekező játékosának kétszer megválasztott Rodman.

A lepattanózás korábbi királya mellett az NBA nagy játékosai közül az olimpiai bajnok Chris Mullin, a litván center Arvydas Sabonis, a 24 ezer pont fölé jutó Artis Gilmore és a Bostonnal nyolc bajnoki címet szerző Tom „Satch" Sanders nyer bebocsátást a halhatatlanok közé, míg a hölgyeket ezúttal a négyszeres olimpiai bajnok Teresa Edwards képviseli.

Az edzők közül a Chicago Bulls és a Los Angeles Lakers támadójátékát Phil Jackson segítőjeként ellenállhatatlanná reformáló Tex Winter, valamint az egyetemi sportban kiemelkedőt alkotó Herb Magee és Tara VanDerveer kerül be hivatalosan is a legjobbak közé.

Posztumusz Reece „Goose" Tatum, a Harlem Globetrotters egykori kiválósága is a sportág kiválasztott hatalmasságai kerül.

A hivatalos beiktatást augusztusban tartják Springfieldben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik