NBA: családok nélkül nem lesz idényzárás – sajtóhír

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 10:45
null
Las Vegasban megállt az élet a koronavírus miatt (Fotó: AFP)
Az NBA semmiképp sem akarja elzárni családjaiktól a játékosokat és a liga személyzetét annak érdekében, hogy újraindítsa a 2019–2020-as idényét.

Korábban már foglalkoztunk vele, hogy a liga tervezi a március 11-én félbeszakított bajnokság befejezését, és egyre több megvalósíthatónak tűnő ötlet látott napvilágot. Ezek közül a legnépszerűbb, hogy egy helyszínen kialakítanak egy, a külvilágtól teljesen elzárt NBA-várost, amelyben lejátszhatnák az idény hátralévő mérkőzéseit.

A helyszín Las Vegas vagy a floridai Disney World lehetne, az élet ugyanis mindkét turistaparadicsomban leállt a járvány alatt. Mindkét helyszínen egy komplett tervet dolgoztak ki. Nevadában 24 kosárlabdapályát hoznának létre a mérkőzések megrendezésére és az edzések megtartására, a résztvevőket pedig a bezárt kaszinók hoteleiben szállásolnák el. Orlandóban 12 pályát alakítanának ki, ott is rengeteg szálloda áll rendelkezésre, ráadásul a Disney World sokkal könnyebben izolálható, mint Las Vegas.

Az NBA-nél úgy számoltak, hogy ha csak a játékosokat és a személyzetet engednék be, akkor is legalább 15 ezer koronavírustesztre lenne szükség, a családok beengedésével értelemszerűen ez a szám megtöbbszöröződne, százezer fölé nőne.

„Az NBA biztosan nem megy bele, hogy a szereplők a családjaiktól elzártan fejezzék be az idényt” – közölte az ESPN biztos forrásra hivatkozva.

A hírcsatorna hozzátette, sokat kell még várni a megoldásra, amelynek biztosan részesei lehetnek a családok is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik