NBA: Bryant, Garnett és Duncan is a Hírességek Csarnokában

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.04.04. 19:06
null
Kobe Bryantre így emlékeznek Los Angelesben – hamarosan a Hírességek Csarnokának is tagja lesz (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) megnevezte a Hírességek Csarnokának (Hall of Fame) új tagjait: bekerül többek között a január végén helikopter-szerencsétlenségben elhunyt Kobe Bryant, valamint Kevin Garnett és Tim Duncan is.

 

Az amerikai sportsajtó szerint a Hírességek Csarnoka történetének legjobb trióját választották most be. Beiktatják továbbá az edzők közé Eddie Suttont (négyszeres Év edzője-díj győztes az NCAA-ben), Rudy Tomjanovichot (kétszeres bajnok a Houston Rockets kispadján), Kim Mulkeyt (háromszoros női NCAA-győztes), Barbara Stevenst (ötszörös Év edzője-díj nyertes a női második ligában), valamint Patrick Baumann korábbi FIBA-főtitkárt, aki 2018 októberében hunyt el szívrohamban. A női liga (WNBA) Hall of Fame-jébe a 10-szeres All Star Tamika Catchings kerül be.

Kobe Bryant, Tim Duncan és Kevin Garnett együttesen 48 All Star-gálán léptek pályára, 11 bajnoki címet nyertek, 60 idényükben négy MVP-trófeát gyűjtöttek – Michael Jordan visszavonulása után az NBA meghatározó játékosai voltak.

Bryant 20 idényt játszott a ligában a Los Angeles Lakers színeiben, ötször lett bajnok, 2008-ban az alapszakasz, 2009-ben és 2010-ben a nagydöntő legértékesebbje (MVP) lett. Karrierje során 33 643 pontot dobott, amivel negyedik az NBA örökranglistáján Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone és LeBron James mögött.


Duncan 19 szezont húzott le a San Antonio Spursben, háromszor (1999, 2003, 2005) lett a nagydöntő MVP-je, kétszer az alapszakaszé (2002, 2003). Tony Parkerrel és Manu Ginóbilivel a liga egyik legjobb hármasát alkották, soha egy trió sem nyert annyi meccset a rájátszásban, mint ők.


Garnett 21 idénye alatt egyszer lett az alapszakasz MVP-je, 2004-ben a Minnesota Timberwolves színeiben, 2008-ban a Boston Celtics játékosaként ért fel a csúcsra, a bajnoki cím mellett az Év legjobb védőjének is megválasztották. Ő máig az egyetlen játékos az NBA történetében, aki 25 000 dobott pontot, 10 000 lepattanót, 5000 gólpasszt, 1500 labdaszerzést és blokkot jegyzett pályafutása során. A liga egyik legsokoldalúbb kosarasa volt, nagyszerű csapatember.


A kilenc új tagot augusztus 29-én, a massachusettsi Springfieldben iktatják be a Hírességek Csarnokába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik