NBA: az Oklahoma nagyon elkalapálta a Lakerst

Vágólapra másolva!
2012.05.15. 06:32
Címkék
Meglepő eredménnyel zárult az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) magyar idő szerint kedd hajnalban lejátszott két főcsoport-elődöntője: nyugaton az Oklahoma City Thunder a vártnál kiadósabb, egy híján harmincpontos verést (119–90) mért a Los Angeles Lakersre, míg keleten a Philadelphia 76ers vendégként egyenlítette a Boston Celtics elleni párbajban (82–81).

Az Oklahoma a szokásos tandem, Russell Westbrook (27) és Kevin Durant (25) vezérletével már az első félidőben jelentős előnyt szerzett, és azt a harmadik negyedben – látványos triplákkal és zsákolásokkal sem fukarkodva – megduplázta. A 35 pontos hátrányt is nyögő Lakersben Kobe Bryant és Andrew Bynum 20-20 ponttal kezdte az egyik fél negyedik győzelemig tartó párbajt.

A hétfőn műsoron lévő keleti elődöntőben már a második felvonást tudták le a felek: a hajrában hidegvérrel büntetőző Philadelphia harminc éve először nyert playoffmeccset Bostonban, amivel ki is egyenlítette az összesített állást. A Sixersben Jrue Holiday (18), a Celticsben Ray Allen (17) szerezte a legtöbb pontot.

Részletes napi összefoglalónkat ide kattintva olvashatja el!

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Boston Celtics (4.)–Philadelphia 76ers (8.) 81–82
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Oklahoma City Thunder (2.)–Los Angeles Lakers (3.)119–90
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik