NBA: az All Star-meccsen is változtatnak Bryant emlékére

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.30. 21:47
null
Gyászoló rajongók a Los Angeles-i STAPLES Center előtt (Fotó: AFP)
Alaposan megváltoztatta az All Star-gála fő mérkőzésének szabályrendszerét a tengerentúli profi kosárlabda-liga (NBA). A szabályok egy része a vasárnap elhunyt Kobe Bryant tiszteletére módosul.

A legfőbb módosítás a játékidőt és a negyedeket érinti: az egyenként 12 perces első három negyed mindegyike 0–0-ról indul, mindegyik negyed megnyeréséért külön csata zajlik, melynek a csapatokhoz kötődő jótékonysági akcióban lesz szerepe.

A negyedik negyedhez érve viszont jön a csavar!
A játékidőt mérő órát kikapcsolják, és az összesítésben vezető csapat pontszámához hozzáadnak 24-et – természetesen a vasárnap helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant mezszámára utalva. Ekkor időmérés nélkül folytatják a játékot a csapatok, és az nyer, amelyik előbb eléri a kitűzött pontszámot.

Ez elsőre bonyolultnak tűnhet, de az NBA egy példával is szemléltette a módosítást: ha a harmadik negyed után az egyik csapat 100–95-re vezet, az előnyben lévő alakulat 100-as pontszámához 24-et adva megkapjuk az elérendő pontszámot, jelen esetben 124-et. Az nyeri a mérkőzést, aki előbb eléri ezt – tehát ebben az esetben vagy a vezető csapatnak kell 24 pontot dobnia, vagy a hátrányban levő társaságnak 29-et.

Az All Star-gála fő mérkőzését február 16-án (magyar idő szerint 17-én hajnalban) rendezik meg a chicagói United Centerben. Kobe Bryantet 18-szor hívták meg a liga legjobbjait felvonultató All Star-meccsre.

A Kobe Bryant és kislánya, valamint további hét ember életét kioltó balesettel kapcsolatos további híreink itt érhetőek el!

NBA on Twitter

The NBA announced today a new format for the 2020 NBA All-Star Game that makes the outcome of every quarter count for charity. The changes include a new fourth-quarter format that will honor the late Kobe Bryant. Full release: https://t.co/l6e25lgQCa



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik