Nagy meccsen, hosszabbításban szépített a GSW ellen a Houston

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2019.05.05. 08:33
null
Harden pedig 41 ponttal, 9 lepattanóval és 6 gólpasszal zárt (Fotó: Twitter)
James Harden és Kevin Durant is nagyot játszott, de előbbinek volt egy klasszis segítsége is, így végül túlórában nyerni tudott a Rockets az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában.

 

 

Houston Rockets–Golden State Warriors 126–121 – hosszabbítás után

Kibrusztolta a Rockets. Parádés meccset játszottak a felek, mindkét oldalon láthattunk szenzációs klasszisteljesítményt, remek kinti dobóformát, váratlan extrát és clutch helyzetben elkövetett fájó hibát is, de mindebből végül az ezúttal több lábon álló, többet mutató Houston jött ki jobban. A hazaiak abszolút átérezték a helyzet súlyát és bár az első negyedben még inkább ők futottak a GSW után, a második-harmadikban ez megfordult, a fordulás utáni percekben 8/13 triplát bombáztak be és tíz pont körüli/feletti különbséget alakítottak ki – igaz, ezt aztán leadták, a záró etap már abszolút ki-ki meccset hozott, hol egyik, hol másik csapat vezetett egy-egy ponttal. A végjátékban aztán a Houston és a Warriors is elrontotta az utolsó támadást, így jöhetett a hosszabbítás, ahol a hatalmasat játszó James Harden a kezébe vette a dolgokat: az utolsó percben bevert egy hatalmas visszalépős hármast, majd a következő támadásból egy floatert is, amellyel tulajdonképpen eldöntötte a küzdelmet. A vendégek innentől már nem tudtak válaszolni, Harden pedig 41 ponttal (14/32 mezőnyből), 9 lepattanóval és 6 gólpasszal zárt, második opcióként felnőtt mellé Eric Gordon (30 pont, 7/14 tripla), de Chris Paul és Clint Capela is jól mozgott, a padról pedig nagyon fontos dobásokkal jelentkezett a Rivers, Shumpert páros. Csapatszinten a 43%-kal elsüllyesztett 18 triplájuk mellett a 17 megszerzett támadópattanót emelhetjük ki leginkább, ez volt az a faktor, amely talán a legtöbbet számított ezen az estén – ezzel megmenekültek, megszerezték első győzelmüket a párharcban és következőleg már az egyenlítésért szállhatnak ringbe.

Curry „ellensúlyozta” Durant extráját. A több kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó Steph Curry pocsék napot fogott ki, alapvetően is nagyon rosszul dobott (17 pont, 7/23 mezőnyből, 4 gólpassz), de főleg a végjátékban csúcsosodott ez ki: a negyedik negyed hajrájában is több clutch támadást rontott el, majd a hosszabbításban is ez volt a helyzet, az utolsó (lehet, hogy már nem számító) labdabirtoklásnál pedig feltette az i-re a pontot, amikor úgy rontotta el a zsákolást, hogy méterekre nem volt körülötte senki. Pedig Kevin Durant nagyon le akarta zárni a párharc érdemi részét, 46 pontot dobott 14/31-es mezőnymutatóval, 6/10 triplával, 12/12 büntetővel, 6 gólpasszal, eladott labda nélkül és a negyedik negyedben ő egymaga hozta vissza csapatát a meccsbe – mellette azért Draymond Green (19 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz, 2 blokk), illetve a clutch saroktriplákat beemelő Andre Iguodala (16 pont, 3/4 tripla, 3 blokk) is dicsérhető, de csapatként ezúttal egy hajszállal gyengébbnek bizonyult a címvédő. Nagy kérdés, hogy ez a meccs melyik gárdára milyen hatással lesz, a GSW kissé úgy érezheti, hogy elrontotta az esélyét a 3–0-ra, ráadásul Durant például 50 percet játszott, míg a Rockets esetében plusz motivációt adhat, hogy sikerült nyerni és jó játékkal legyőzni a „mumust”.

A Rockets legjobb dobói: Harden 41/15, Gordon 30/21, Paul 14/3
A Warriors legjobb dobói: Durant 46/18, Green 19/3, Curry 17/6

A párharc állása: 2–1 a Warriors javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik