MLB: újabb koronavírusos esetek, már hétfőn véget érhet az idény

NAGY PÉTERNAGY PÉTER
Vágólapra másolva!
2020.08.01. 16:22
null
Vízválasztó lesz ez a hétvége az MLB-ben, miután az elmúlt napokban egyre-másra halasztják el a mérkőzéseket (Fotó: Getty Images)
Vízválasztó lesz ez a hétvége az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB), miután az elmúlt napokban egyre-másra halasztják el a mérkőzéseket: a Miami Marlinsnél huszonegyen fertőződtek meg koronavírussal, míg a Philadelphia Philliesnél két stábtag, a St. Louis Cardinalsnál pedig két játékos tesztje lett pozitív – ezzel veszélybe került a bajnokság befejezése.

 

Az ESPN arról ír, Rob Manfred kilátásba helyezte, hogy ha folytatódik ez a tendencia, már hétfőn véget érhet az idény. És hogy mennyire nem beszél a levegőbe az MLB komisszárja, azt az is jelzi, hogy a találkozókat élőben közvetítő sportcsatornáknak már jelezték, a baseballmeccsek időpontjában kezdjenek el új műsorok után nézni...

Az Egyesült Államokban a koronavírusos megbetegedések száma lassan eléri az ötmilliót, és hiába minden óvintézkedés, a szakértők úgy vélik, a sportolók nem tartják be a szabályokat: pacsiznak, köpködnek és legtöbbjük nem visel maszkot. A legutóbbi tesztelés során 11 895 mintavételből 29 lett pozitív: 20 játékosé és kilenc stábtagé.

És hogy a játékról is essen szó: Aaron Judge remek teljesítményével a New York Yankees 5–1-re győzött a Boston Red Sox ellen – ezzel tovább növelte előnyét a világ legrégebbi baseball-rivalizálásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik