MLB: szerdán már akár játszhat a Miami Marlins

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.28. 10:59
A tömeges fertőzések miatt újabb meccse marad el a Miami Marlinsnak az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB), ám a bajnokság első embere szerint szerdán már ismét a pályán lehet majd az együttes.

A floridai gárdánál a hétvégén derült ki, hogy több mint egy tucat játékos és stábtag kapta el a koronavírust, ezért a csapat – szezonnyitó meccsei helyszínén – Philadelphiában maradt karanténban és elhalasztották hétfőre kiírt hazai találkozóját. Hétfőn este aztán a keddre tervezett mérkőzésére is kiterjesztették a halasztást.a hétvégén derült ki, hogy több mint egy tucat játékos és stábtag kapta el a koronavírust, ezért a csapat – szezonnyitó meccsei helyszínén – Philadelphiában maradt karanténban és elhalasztották hétfőre kiírt hazai találkozóját. Hétfőn este aztán a keddre tervezett mérkőzésére is kiterjesztették a halasztást.

A pozitív esetek riadalmat keltettek a bajnokságon belül, játékososok, edzők, és járványügyi szakemberek is felvetették, hogy veszélyes lehet folytatni a szezont, de az MLB-t irányító Rob Manfred igyekezett mindenkit megnyugtatni és közölte, a bajnokság elindítása előtt minden esetre készítettek forgatókönyvet, így a mostanira is.

„Én nem érzem, hogy ez rémálom lenne. Olyan protokollt dolgoztunk ki, hogy ilyen körülmények között is folytathassuk a bajnokságot. Ezért növeltük a klubok kereteinek létszámát, ezért vannak tartalék keretek” – jelentette ki Manfred, aki úgy véli, szerdán Baltimore-ban már pályára léphet majd a Marlins.

A Miami Baltimore elleni hétfői és keddi mérkőzése mellett a liga a Philadelphia Phillies New York Yankees elleni hétfői találkozóját is elhalasztotta, kedden viszont már megmérkőzhetnek egymással a csapatok, amennyiben a Philliesnél végzett tesztek megfelelő eredményt hoznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik