MLB: 14 pozitív koronavírusteszt a Miaminál, meccsek maradnak el

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.07.27. 16:40
null
A Miami Marlins fertőzött játékosai Philadelphiában rekedtek (Fotó: Getty Images)
Néhány nappal a tengerentúli profi baseballbajnokság kezdete után mérkőzéseket kellett törölni a koronavírus miatt. A Miami Marlins 14 tagjának is pozitív lett a vírustesztje, ami miatt a sportolók Philadelphiában rekedtek karanténban.

A Marlins a Phillies elleni meccssorozattal kezdte az idényt, de pénteken Jorge Alfaro, a vasárnapi mérkőzés előtt José Urena került ki a csapatból.

A hivatalos jelentés szerint vasárnap négy, hétfőn további tíz pozitív tesztet (nyolc játékosnál és két edzőnél) jegyeztek fel a gárdánál.

A Miami hétfőn a Baltimore-t fogadta volna, de a találkozót elhalasztották – s a menetrend további változására lehet számítani.

A Philadelphia a vendégegyüttest kiszolgáló személyzetét is karanténra kötelezte, és a liga úgy döntött, hogy a Phillies–New York Yankees mérkőzést sem játsszák le.

A Cincinnati Redsnél is volt egy pozitív eset, ezt követően vasárnap Mike Moustakas és Nick Senzel rosszullétre panaszkodott.

Az esetekről hírt közlő amerikai sajtóorgánumok szerint hasonló esetekben veszélybe kerülhet az MLB-idény folytatása.

Az MLB-évadnak március végén kellett volna indulnia. Csapatonként 162 mérkőzés az alapszakasz, de ezt a liga vezetői lerövidítették 60 találkozóra, és a szezon csak a múlt hét csütörtökön vette kezdetét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik