MLB: olyan rájátszást akarnak, amilyen még sehol nem volt

Vágólapra másolva!
2020.02.11. 16:45
Egészen elképesztő ötlettel rukkolt elő az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) vezetője, Rob Manfred: a ligában néhány év múlva olyan rájátszásrendszert vezetnének be, amire sehol máshol nem volt még példa.

Az MLB playoffjának levezetése most egy-két apróságot leszámítva az NBA és az NFL rendszeréből tevődik össze.

Megvannak ugyan a liga különlegességei, de tulajdonképpen semmi extra nincs a lebonyolításban. A játékosok és szurkolók által rengeteget kritizált fővezér, Rob Manfred ezen viszont most változtatna.

Jobbra az ötlettel előálló Rob Manfred, balra Trevor Bauer, aki fellázadt mindenki nevében (Fotó: mlb.com)
Jobbra az ötlettel előálló Rob Manfred, balra Trevor Bauer, aki fellázadt mindenki nevében (Fotó: mlb.com)

A tervek szerint ugyanis 2022-től hatalmas változások jöhetnek.

Röviden összefoglalva: mindkét ligából (American League, National League) hét csapat jutna be a rájátszásba.

Mindkét ligából az alapszakaszt a legjobb mérleggel záró csapatok az első körben pihennének.

És itt jön az igazi csavar: a maradék divíziógyőztesek kiválaszthatnák, hogy az első körben melyik csapat ellen szeretnének játszani.

Vagyis a liga legjobbjai kiválaszthatnák a leggyengébbeket, hogy szinte garantálva legyen a helyük a következő körben. Mindezt élő tévéadásban persze.

Ami pontosan olyan bizarr, mint ahogy az elsőre hangzik, hiszen ez elképesztő előnyt hozna a nagycsapatoknak, és szinte minden esélyt elvenne a kicsiktől.

Trevor Bauer on Twitter
„Fogalmam sincs, ki találta ki az új rendszert a rájátszásra, de Rob a felelős azért, hogy ez kikerült a nyilvánosság elé, szóval, Rob Manfred, ezt most neked küldöm. A rendszered olyan elképesztően abszurd, hogy azt a Twitter keretein belül le sem tudnám írni. Ez tökéletesen megmutatja, hogy fogalmad sincs a baseballról. Egy vicc vagy!” – fogalmazott a Cincinnati Reds szabadszájú dobója, Trevor Bauer, aki mögé a szakértőktől kezdve a szurkolókon át a játékosokig mindenki beállt azonnal.

Kérdés, így is létrejön-e a nagy terv…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik